Správy

MCDONALD'S CUP - V utorok sa začal finálový turnaj 25. ročníka McDonald's Cupu za účasti slovenských futbalových reprezentantiek

Tímová fotka z finále McDonald's Cupu v Trnave.
Tímová fotka z finále McDonald's Cupu v Trnave. (Zdroj: Timotej Pavlík, Autor: Timotej Pavlík)
Timotej Pavlík|28. máj 2024 o 22:49
Tímová fotka z finále McDonald's Cupu v Trnave.
Tímová fotka z finále McDonald's Cupu v Trnave. (Zdroj: Timotej Pavlík, Autor: McDonald's Cup - finále - Trnava - máj2024)

Na Štadióne Antona Malatinského v Trnave odštartoval v utorok finálový turnaj 8 víťazov krajkých kôl McDonald's Cupu.

Fotka z úvodného ceremoniału McDonald's Cupu v Trnave. Na fotkę sú: Cyril Janoško, Pavol Smutný, Mária Korenčiová, Lucia Poláčeková a Tomáš Myler.
Fotka z úvodného ceremoniału McDonald's Cupu v Trnave. Na fotkę sú: Cyril Janoško, Pavol Smutný, Mária Korenčiová, Lucia Poláčeková a Tomáš Myler. (Autor: Timotej Pavlík)

Prvý finálový deň McDonald's Cupu začal slávnostným otvorením za účasti Koordinátora Grassroots SFZ Cyrila Janoška, zástupcu Ministerstva školstva SR Pavla Smutného, slovenskej futbalovej reprezentatky Márie Korenčiovej, manažérky externej komunikácie a starostlivosti o zákazníkov pre Česko a Slovensko McDonaldu Lucie Poláčekovej a impact directora McDonald's pre Českú republiku a Slovensko Tomáša Mylera.

Slovenské reprezentantky Jana Vojteková a Patrícia Hmírová na McDonald's Cupe v Trance
Slovenské reprezentantky Jana Vojteková a Patrícia Hmírová na McDonald's Cupe v Trance (Zdroj: Timotej Pavlík, Autor: Timotej Pavlík)

Súčasťou McDonald's Cupu boli aj slovenské futbalové reprezentantky Mária Korenčiová, Jana Vojteková a Patrícia Hmírová, ktoré prišli povzbudiť deti. Okrem toho si dievčatá porovnali svoje schopnosti v strele na presnosť, ale zahrali si aj futbalové šípky.

Pre deti bola mimo zápasov pripravená fanzóna, v ktorej mohli ukázať svoje futbalové schopnosti. Svojim hlasom sprevádza turnaj moderátorská dvojica Simona Leskovská a Gregor Mareš.

Fotka zo skupinového zápasu finálového turnaja McDonald's Cupu v Trnave.
Fotka zo skupinového zápasu finálového turnaja McDonald's Cupu v Trnave. (Autor: Timotej Pavlík)

Školské tímy boli počas prvého hracieho dňa rozdelené do dvoch štvorčlenných skupín, z ktorých si prvé dva tímy vybojovali miestenku do semifinále. Na turnaji vycestovali mnohí rodičia, ktorí sa postarali o skvelú atmosféru.

Finálový turnaj McDonald's Cupu pokračuje v stredu 29. mája 2024 aj s účasťou slovenského futbalového reprezentanta Lukáša Haraslína.

V boji o finále si zahrajú o 9:00 h:
ZŠ s MŠ Hurbanova, Martin - ZŠ Spojová, Banská Bystrica 
ZŠ Brezová, Piešťany - ZŠ Severná, Moldava nad Bodvou

O 8:30 h. sa začínajú súboje o umiestnenie:
ZŠ Novomeského, Trenčín - ZŠ J.G. Tajovského, Senec
ZŠ Pohraničná, Komárno - ZŠ Lúčna, Vranov nad Topľou

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: