MONACObet liga

II. LIGA – V 6. kole gólové prestrelky a aj päťgólové triumfy

(Zdroj: Facebook Slavoj Trebišov, Autor: Laura Remešová/Patrik Früštök)
Branislav Sarňák|4. sep 2023 o 15:54
Trebišovčania pretrhli sériu prehier.
Trebišovčania pretrhli sériu prehier. (Zdroj: Facebook Slavoj Trebišov, Autor: Laura Remešová/Patrik Früštök)

BRATISLAVA (SFZ) – Na čele a na chvoste tabuľky nenastali zmeny ani po 6. kole.

Vedúci KFC Komárno otočil nepriaznivý stav s rezervou Žiliny. Hráči KFC prehrávali 0:1 a aj 1:3, ale napokon zvíťazili na pôde šošonov 4:3. „Teší nás, že sme hrali proti lídrovi tabuľky vyrovnanú partiu. Dovolím si tvrdiť, že sme boli vo všetkých parametroch okrem strelených gólov lepší. Komárno nás totálne vyškolilo z efektivity. Chalanov treba pochváliť za výkon, vytvorili sme si viac šancí a strelili z nich princípové góly. Žiaľ, súpera sme dostali späť do hry veľmi lacnými chybami a gólmi, čo mrzí najmä pred domácimi fanúšikmi. Zlom nastal pravdepodobne za stavu 3:1 po nedorozumení pri autovom vhadzovaní. Navyše gól na 3:4 po zhliadnutí videa padol z ofsajdu, takže to mrzí o to viac, že nemáme ani bod. Verím, že o týždeň budeme konečne bodovať a Malženice zdoláme,“ povedal pre mskzilina.sk asistent trénera šošonov Peter Galadík. Komárňania v sezóne nestratili ešte ani bod.

S dvojbodovou stratou za KFC je MŠK Púchov. Púchovčania v 6. kole zdolali jednoznačne Petržalčanov 5:0
Zostrih zápasu TU!

Víťazstvo 5:0 zaknihoval aj MFK Tatran Liptovský Mikuláš na pôde rezervy ŠK Slovan Bratislava. „Samozrejme, takýto zápas sa hodnotí veľmi ľahko a dobre, pretože sme podali výkon, ktorý znesie tie najprísnejšie kritéria. Najmä prvé dejstvo bolo výborné, boli sme rýchli, agresívni, nebezpeční a predovšetkým góloví. Takto nejak si predstavujem aj našu zápasovú budúcnosť, a preto verím, že sa od toho odpichneme a budeme v tom pokračovať. V druhom polčase už to tempo trošku upadlo, aj skrz toho, že bolo nesmierne teplo a zároveň stav z prvého dejstva už trošku vniesol do nášho mužstva hernú pohodu, pričom sme sa už do nejakých riskantných brejkov neplašili. No aj tam sme mali šance na navýšenie výsledku, ale gól už nepadol. Z celkového hľadiska musím chlapcov za tento zápas pochváliť a najmä ma teší to, že konečne sme začali premieňať gólové šance a to je to najdôležitejšie. Takže pokračujeme v nastolenom tréningovom tempe a ideme ďalej zápas k zápasu,“ uviedol pre Facebook MFK Tatran Liptovský Mikuláš kouč Liptákov Ján Haspra.
Zostrih zápasu TU!

Na 3. mieste sú hráči 1. FC Tatran Prešov, ktorí naposledy vyhrali 3:0 na pôde FK Pohronie. „Za prvý polčas si chlapci zaslúžia veľký kompliment, absolutórium. Chceme využívať priestory za obranou aj pomocou jednoduchých, dlhých prihrávok, v zápase proti Pohroniu sa nám to darilo. Dali sme tri pekné góly, boli to brejkové situácie. Hru sme kontrolovali a s prvým polčasom sme boli veľmi spokojní. Vedeli sme, že v druhom polčase musí súper niečo zmeniť. Na ihrisko prišli noví hráči, boli sme čiastočne pod tlakom, ale domáci nemali vyloženú šancu. Veľmi dobre sme to ubojovali, odmakali. Takéto víťazstvá sa počítajú, sme radi za tri body a tri pekné góly. Keďže som perfekcionista, musím povedať aj to, že druhý polčas nebol z našej strany úplne optimálny, pretože sme boli málo na lopte. Defenzíva fungovala fajn, ale taktiež bolo v zápase dosť situácií, kedy sme mohli loptu podržať pokojnejším spôsobom, hru upokojiť, respektíve vytvoriť si šancu alebo medzihru, to nám chýbalo. Strácali sme veľa lôpt a tým pádom sme boli pod tlakom. Na druhej strane nám fungovala defenzíva a proti Pohroniu nám zabezpečila tri body,“ konštatoval pre facebookový účet FC Tatran Prešov tréner tímu z východu Peter Hlinka.

Najviac fanúšikov si našlo cestu na stretnutie MŠK Považská Bystrica – MFK Dolný Kubín, 895 fanúšikov videlo triumf domácich 4:3. „Myslím si, že MŠK Považská Bystrica bol zatiaľ najlepší súper, proti akému sme v tejto sezóne nastúpili. Prvý polčas nám vyšiel celkom dobre, viedli sme 2:0 aj 3:1. Darilo sa nám eliminovať silné stránky hry súpera. Žiaľ, hneď v úvode druhého polčasu sme inkasovali gól po rohovom kope. Neskôr súper ďalšími dvomi gólmi otočil vývoj zápasu. Mrzí nás to, lebo to neboli nejaké vyložené gólové šance, z ktorých sme inkasovali, skôr také nakopávané lopty. Druhý polčas sme nezvládli, myslím si, že zápasu by viac svedčala remíza. Bohužiaľ, odchádzame domov bez bodu, čo nás veľmi mrzí,“ uviedol pre sociálne siete MFK Dynamo Dolný Kubín lodivod tímu z Oravy Lukáš Kaplan.

Program 7. kola

JOJ Šport odvysiela zápasy: Spartak Myjava - MFK Tatran Liptovský Mikuláš, FK Spišská Nová Ves - FC ŠTK 1914 Šamorín, FC Petržalka - Slavoj Trebišov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: