DEMIŠPORT LIGA

I. LIGA ŽIEN – V 8. kole nadstavby šláger Slovan – Myjava

Branislav Sarňák|14. máj 2022 o 11:00

BRATISLAVA (SFZ) – Najvyššia súťaž žien bude pútať v 8. kole nadstavby šlágrom ŠK Slovan Bratislava – Spartak Myjava, ktorý odvysiela v nedeľu od 10.30 h Futbalnet.TV. Okrem tohto stretnutia si zmerajú sily aj hráčky FC Union Nové Zámky s futbalistkami MŠK Žilina, Nitrianky privítajú FC Petržalka a Trenčianky cestujú do Trnavy.

Kapitánka a trénerka Myjavy Iveta Neveďalová: Pôjdeme za víťazstvom, nebudeme kalkulovať

Líderky I. ligy žien hráčky Spartaka Myjava majú pred prenasledovateľkami futbalistkami ŠK Slovan Bratislava trojbodový náskok. „Nálada pre nedeľným stretnutím je super. Na celú jar sme však dobre naladené a nachystané. Verím, že sa nám do zápasu nik nezraní a budeme môcť nastúpiť v plnej možnej sile,“ zapriala si kapitánka a trénerka Myjavy v jednej osobe Iveta Neveďalová.

Kopaničiarky ťahajú v tohtosezónnych vzájomných zápasoch za dlhší koniec, dva razy vyhrali (2:0 a 1:0) a raz prehrali (0:2). „My sme si po základnej časti povedali, že nás čaká osem stretnutí v nadstavbe a sústredíme sa len na to a nebudeme sa pozerať na vzájomné bilancie z prvej časti sezóny. Povedali sme si, že na každého súpera budeme pozerať rovnako, či je to Slovan, Žilina, Ružomberok, alebo Nové Zámky,“konštatovala Neveďalová.

Bielo-čierne majú pred sebou jasný cieľ nie iba na najbližší zápas, ale dali si ho na celú nadstavbovú časť. „Ideme od jednej prekážky k druhej a nič iné, ako najbližší zápas neriešime. Povedali sme si, že pozeráme sa len na seba, nebudeme sa pozerať na tabuľku, aby to nebolo zaväzujúce. V nedeľu pôjdeme za víťazstvom, tak ako v predošlých dueloch, nebudeme kalkulovať, že teoreticky by nám mohol stačiť aj zisk bodu,“ zakončila Neveďalová.

Tréner Slovana Pavol Šiška: Vieme, o čo sa hrá

Aká je nálada pred zápasom proti Spartaku Myjava?
„Baby sa cítia veľmi dobre, pretože predošlé dva duely sme zvládli výsledkovo a aj herne. Vyhrali sme Slovenský pohár a zvíťazili sme aj v ostatnom kole proti Novým Zámkom.“

Dopomohol k dobrej nálade aj triumf v pohári?
„Víťazstvo v Slovenskom pohári dievčatá nakoplo a myslím si, že to bude mať pozitívny vplyv aj v ďalších stretnutiach.“

S akým cieľom pôjdete do duelu so Spartakom?
„Trénerský cieľ mám vždy – dať do zápasu všetko, bez ohľadu na to, proti akému súperovi hráme. Jednoducho, dievčatá musia nechať pre tie tri body na ihrisku všetko. Vieme, o čo sa hrá.“

Ak chcete mať istotu, že po poslednom kole chcete byť pred Myjavou, musíte vyhrať o dva góly. Pripravujete hráčky aj na to?
„Šatňa to vníma a vnímame to aj my tréneri. Hráčkam sme to spomenuli. Ak to chceme mať vo vlastných rukách, zápas musíme to zvládnuť.“

V sezóne ťaháte za kratší povraz proti Myjavčankám. Boli témou rozhovorov počas prípravy proti Myjave aj vzájomné zápasy?
„Bavili sme sa o tom, že ak viackrát hráte počas súťaže so súperom, ktorý je kvalitný, tak sa môže stať, že prehráte, ale potom sa stane, že vyhráte. Tak ako súper môže mať svoj deň, aj my môžeme mať svoj deň. Verím, že teraz ho budeme mať my a podarí sa nám Myjavčanky zlomiť.“

V druhom stretnutí nadstavbovej skupiny o titul sa stretnú FC Union Nové Zámky – MŠK Žilina. MFK Ružomberok má voľno.

V skupine o udržanie sa sú na programe dva duely FC Nitra – FC Petržalka a FC Spartak Trnava – AS Trenčín. MFK Dukla Banská Bystrica má voľno.

Program 8. kola nadstavbovej skupiny o titul

Tabuľka nadstavbovej skupiny o titul

Program 8. kola nadstavbovej skupiny o udržanie sa

Tabuľka nadstavbovej skupiny o udržanie sa


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: