INFARKTOVÝ PRIEBEH

Ján Miroľa|29. aug 2024 o 00:00

fakty zo zápasu kliknite tu

ZÁBORSKÉ ÚSPEŠNÉ V PREZIDENTSKOM POHÁRI
Všetkým priaznivcom futbalu v Prešovskom a Sabinovskom okrese urobili radosť hráči FK Záborské. A to napriek tomu, že po minuloročnej úspešnej sezóne postúpili do kraja a tak trocha sa nám vytratili zo „zorného uhla“. Zverenci trénera Michala Baku majú za sebou vydarený vstup do Prezidentského pohára. V prvom kole tejto prestížnej súťaže sa predstavili na ihrisku FO Sokol Sitníky. Zvíťazil 5:4. Odohrali zápas, na ktorý budú ešte dlho spomínať. Zápas s mnohými prívlastkami, no najviac ho asi vystihuje prídavné meno infarktový. Veď čo keby Tomáš Kolivoška...
Poďme však pekne poporiadku. Po góloch Radovana Pastíra a Tomáša Kolivošku viedli hostia 2:0. Potom nasledoval smolný moment, keď si dal Peter Kolivoška vlastný gól. A v poslednej minúte prvého polčasu ešte smutnejší, pretože domáci Pavol Janič vyrovnal na 2:2. Vstup do druhého dejstva sa vydaril Záborčanom, Peter Kolivoška upravil na 2:3. Zápas začal naberať na obrátkach, každý chvíľku ťahal pílku. V ďalšom priebehu padali góly: 55. Dominik Horbaj 3:3, 79. Filip Tudor 3:4, 83. Samuel Glovacký 4:4.
Keď sa už zdalo, že stretnutie rozhodnú kopy zo značky bieleho bodu, „v nadstavenom čase šiel Tomáš Kolivoška z polovice ihriska sám na bránu. Domáci brankár ho fauloval, rozhodca neváhal ani chvíľu. Tomáš sa rozhodol zobrať zodpovednosť na svoje plecia a penaltu rutinérsky premenil,“ opísal infarktové momenty hrajúci prezident FK Záborské Miloš Baran.  
Tak, ako sa celé Slovensko teší z postupu futbalistov Slovana Bratislava do hlavnej fázy, tak sa aj tunajší okresní „fandovia“ tešia z úspechu Záborčanov v Prezidentskom pohári. Patrí sa im zablahoželať a zaželať dobrú formu a aj kúsok športového šťastia v stretnutí 2. kola s TJ Sokol Jakubany - na súperovom ihrisku 18.septembra.
Ján MIROĽA  

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: