Aktuálne správy

VV SFZ prerokoval návrh noviel stanov, RaPP, volebného a rokovacieho poriadku SFZ BRATISLAVA (SFZ)

Ľudovit Szerencsés|19. máj 2016 o 02:00

Oficiálny oznam Slovenského futbalového zväzu

VV SFZ prerokoval návrh noviel stanov, RaPP, volebného a rokovacieho poriadku SFZ BRATISLAVA (SFZ) 

BRATISLAVA (SFZ) - Oficiálny oznam Slovenského futbalového zväzu

 

Výkonný výbor SFZ na svojom zasadnutí 9. mája prerokoval a odporučil delegátom konferencie SFZ, ktorá sa uskutoční 3.6. v Bratislave schváliť návrh na zmenu a doplnenie nasledovných noriem SFZ

STANOVY - návrh prerokovaný VV SFZ so sprievodným listom

STANOVY - zdieľaný dokument s najaktuálnejším znením návrhu už so zapracovanými pripomienkami z VV SFZ a z celoslovenskej pracovnej skupiny

Novelizáciu si vyžiadalo prijatie nového zákona č. 440/2015 o športe a doplnení niektorých zákonov (Zákon o športe). Na vyššieuvednom linku je okrem návrhu nového znenia základného dokumentu SFZ priložený aj vysvetľujúci sprievodný list, ktorý vymenúva nielen povinnosti SFZ vyplývajúce z uvedeného zákona, ale aj vysvetľuje ďalšie zmeny odstaňujúce výhrady FIFA a UEFA. Taktiež je zverejnená v prehľadnej tabuľke aj implementácia ustanovení Zákona o športe do stanov SFZ.

REGISTRAČNÝ A PRESTUPOVÝ PORIADOK

Na vyššieuvedenom linku je zverejnený návrh novely RaPP, ako aj celé znenie RaPP so zapracvovanou novelou. Predkladaná novela reaguje na pripomienky doručené z FIFA, požiadavky Zákona o športe a pripomienky z praxe.

VOLEBNÝ / ROKOVACÍ PORIADOK

Vypracovanie predloženého volebného poriadku SFZ si vyžiadalo prijatie Zákona o športe, ktorý zaviedol jednotnú terminológiu a štandardy pre volebné pravidlá národných športových zväzov.

Súvisiaci obsah