Správy

Zmena na trénerskom poste

Marián Červenka|27. aug 2019 o 20:10

Mládežníci so staronovým trénerom

(Zdroj: ZsFZ, Autor: Marián Červenka)

Mládežnícky výber ZsFZ U14 viedla už dlhodobejšie dvojica Igor Kiss a Milan Spurný. Vzhľadom na zmenu pozície Igora Kissa na klubovej úrovni v Dunajskej Strede, kde sa stal sa trénerom celku U16, prišlo aj k zmene hlavného trénera pri výberoch ZsFZ. Igor sa momentálne naplno sústredí na pôsobenie v mladšom doraste DAC, v ktorom sa môže pochváliť solídnym štartom do sezóny. Jeho zverenci majú po troch kolách 6 bodov za víťazstvá nad Nitrou a Michalovcami. 

Igor Kiss trénersky pokračuje na Žitnom ostrove v dorasteneckej kategórii U16
Igor Kiss trénersky pokračuje na Žitnom ostrove v dorasteneckej kategórii U16 (Zdroj: akademia.dac1904.sk, Autor: Rákócza Klaudia)

Do pozície šéfa lavičky výberu U14 sa teda posunul Milan Spurný, ktorý mimochodom pôsobí v rovnakej kategórii aj v Dubnici. „Chcel by som poďakovať pánovi Kissovi za dobre odvedenú prácu hlavného trénera výberov ZsFZ a zaželať mu veľa úspechov v dorasteneckých kategóriách na Žitnom ostrove. Pána Spurného som vybral na základe jeho kvalitného a dlhoročného pôsobenia v mládežníckej sekcii Trenčína a Dubnice,“ uvádza predseda Komisie mládeže a školského futbalu ZsFZ Jozef Jakuš. A Milan Spurný na neho nadviazal: „Spolupráca s Igorom Kissom bola bez problémov, vždy sme mali rovnaký pohľad na hráčov a vždy sme sa vedeli zhodnúť na výbere do nominácie na jednotlivé akcie. Chcem dodať, že realizačný tím tvoria aj ďalší ľudia, takže to nebolo iba o nás dvoch. Spolupráca so všetkými je fajn, navzájom sa rešpektujeme, preto to funguje.“ 

Milan Spurný debutoval v pozícii hlavného trénera začiatkom júna na turnaji V4
Milan Spurný debutoval v pozícii hlavného trénera začiatkom júna na turnaji V4 (Zdroj: ZsFZ, Autor: Marián Červenka)

Súčasný kormidelník výberu má so svojimi zverencami za sebou niekoľko prípravných zrazov či turnajov. Tím U14 čakajú merania síl v rámci regiónov už nasledujúci mesiac. „Na úrovni výberov nejde o výsledky ako také, aj keď, prirodzene, každý chce vyhrať. Ide tu o výber momentálne najlepších jednotlivcov, ktorí dokážu zaujať futbalovými schopnosťami. S ročníkom 2006 sa momentálne pripravujeme na prvý regionálny turnaj, ktorý bude v polovici septembra, ide o hráčov z akadémií a UTM. Týždeň predtým bude ešte i regionálny turnaj pre hráčov z PPT projektu, čo sú hráči z druhej ligy,“ uzatvára Milan Spurný.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: