Zastúpenie malo i ZsFZ

Marián Červenka|15. sep 2020 o 11:45

Seminár talentovaných rozhodkýň ObFZ

V Liptovskom Jáne sa predstavilo 22 šikovných rozhodkýň a 6 z nich spadalo pod ZsFZ
V Liptovskom Jáne sa predstavilo 22 šikovných rozhodkýň a 6 z nich spadalo pod ZsFZ (Zdroj: ZsFZ, Autor: Marián Červenka)

Viac ako dve desiatky talentovaných rozhodkýň z celého Slovenska vo veku od 16 do 26 rokov sa po druhý krát stretlo na seminári, ktorý bol určený pre šikovné adeptky tohto dôležitého futbalového remesla. Dievčatá museli za dva dni stráviť nabitý program, vedený kvartetom rešpektovaných osôb v spolupráci s oddelením rozhodcovstva SFZ. Hlavnými prednášajúcimi boli Miriama Matulová, koordinátorka rozvoja ženského futbalu SFZ a rozhodkyňa FIFA, Miroslava Migaľová, lektorka SFZ, Mária Súkeníková, asistentka rozhodcu FIFA, a Zuzana Kováčová, bývalá rozhodkyňa FIFA. Teší nás narastajúci záujem o tento projekt, veď tento rok sme mali na seminári pätnásť nových dievčat. Sedem rozhodkýň od tejto sezóny postúpilo do regionálnych súťaží, veríme, že to bude pre ne impulz aj naďalej na sebe poctivo pracovať. Dievčatá majú možnosť na seminároch stretnúť sa s našimi medzinárodnými rozhodkyňami, diskutovať s nimi o praktických aj osobných témach aj načerpať od nich veľa užitočných rád a poznatkov. Všetci sme sa zhodli, že pri takto nastavenej forme spolupráce nič progresívne nie je nemožné. Všetko stojí na správnom prístupe, nastavení a poctivej práci každého, kto chce naozaj napredovať, vyhlásila pre SFZ jedna z organizátoriek podujatia Miriama Matulová. Z oblastí v rámci Západoslovenského futbalového zväzu nás vzorne reprezentovali: Alexandra Špidlíková, Lucia Izsáková, Barbora Naďová, Xénia Škultétyová, Sandra Matejovičová a Renáta Balážiková.

Na fotografii zľava: Alexandra Špidlíková, Lucia Izsáková, Barbora Naďová, Xénia Škultétyová, Sandra Matejovičová, Renáta Balážiková a medzi dievčatami v modrom koordinátorka rozvoja ženského futbalu SFZ a rozhodkyňa FIFA Miriama Matulová
Na fotografii zľava: Alexandra Špidlíková, Lucia Izsáková, Barbora Naďová, Xénia Škultétyová, Sandra Matejovičová, Renáta Balážiková a medzi dievčatami v modrom koordinátorka rozvoja ženského futbalu SFZ a rozhodkyňa FIFA Miriama Matulová (Zdroj: ZsFZ, Autor: Marián Červenka)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: