VIDEO: Černák je na pokraji vypadnutia. Nepomohla ani jeho asistencia a nový rekord

Radosť Erika Černáka.
Radosť Erika Černáka. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|26. apr 2024 o 06:30

V rovnakej situácii ako Tampa Bay sú aj New York Islanders.

NEW YORK. Hokejisti Tampy Bay Lightning prehrali aj v treťom zápase prvého kola play-off. Na domácom ľade utrpeli porážku 3:5.

Nepomohla ani asistencia Erika Černáka. Ten si prvý bod v prebiehajúcom play-off pripísal v 55. minúte, keď Bolts znížili na 3:4.

VIDEO: Asistencia Erika Černáka

Zároveň v tomto zápase utvoril nový slovenský rekord. Porozdával 11 bodyčekov, čo je najviac od Slováka v jednom zápase vyraďovacích bojov. Okrem toho je najfyzickejším hráčom v doterajšom priebehu play-off s 19 "hitmi".

Odohral 20 minút a 28 sekúnd. K asistencii a bodyčekom pridal strelu na bránku a jednu zblokovanú strelu.

Aj tretí zápas medzi rivalmi bol vyrovnaný. "Blesky" vystrelili 29-krát, Cats 31-krát. Víťazný tím však našiel viac strelcov. Presadili sa dvojgólový Tkachuk, Reinhart, Montour a Lorentz.

"Je ťažké nájsť správne slová v situácii ako je táto. Ale chcem, aby sa zajtra na štadióne ukázali hokejisti, ktorí stále veria. A ak neveríte, ani sem nechoďte," odkázal svojim zverencom tréner Lightning Jon Cooper.

V rovnakej situácii ako Tampa Bay sú aj New York Islanders. Po dvoch prehrách na ľade Caroliny nestačili na tohto súpera ani doma, prehrali 2:3.

Tesný súboj rozhodol Sebastian Aho. Fínsky útočník je s piatimi presnými zásahmi už len gól od vyrovnania klubového rekordu v počte víťazných gólov za súčasným trénerom "hurikánov" Rodom Brind´Amourom.

NHL - 1. kolo play-off - 26. apríl:


Tampa Bay - Florida 3:5 (0:1, 2:2, 1:2)

Góly: 21. Stamkos (Hedman, Kučerov), 23. Motte (Jeannot), 55. Paul (Duclair, Černák) – 11. M. Tkachuk (Lundell, Verhaeghe), 30. Reinhart (Tarasenko, Montour), 37. Montour (Lorentz, Okposo), 50. Lorentz (Cousins, Forsling), 60. M. Tkachuk (Verhaeghe)

Brankári: Vasilevskij 26/30 - Bobrovskij 26/29

/Erik Černák (Tampa Bay) odohral 20 minút a 28 sekúnd, zaknihoval asistenciu, strelu, jedenásť bodyčekov a blok/

/stav série 0:3/


NY Islanders - Carolina 2:3 (0:2, 2:1, 0:0)

Góly: 23. Engvall (Lee, Pelech), 38. Nelson – 5. Burns (Nečas, Teräväinen), 11. Orlov (Svečnikov, Chatfield), 28. S. Aho II (Svečnikov, Chatfield)

Brankári: Sorokin 11/14, Varlamov 8/8 - Andersen 29/31

/stav série 0:3/


Pavúk play-off NHL

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»VIDEO: Černák je na pokraji vypadnutia. Nepomohla ani jeho asistencia a nový rekord