Zranená Cibulková je doma, US Open však stihne

Dominika Cibulková
Dominika Cibulková (Autor: SITA/AP)
SITA|11. aug 2011 o 11:12

Slovenská tenistka Dominika Cibulková zo zdravotných dôvodov nebude hrať na budúcotýždňovom turnaji WTA v americkom Cincinnati.

BRATISLAVA. Povedala to pre agentúru SITA po tom, ako vo štvrtok ráno priletela z kanadského Toronta domov na liečbu obnoveného zranenia brušného svalstva na ľavej strane: "V zámorí by to bolo dosť komplikované a tu mám ľudí, ktorým verím. Chcem osvedčenú liečbu plazmou v medicínskom centre Sport Clinic u doktora Vladimíra Luptáka. Práve preto sme sa s tímom rozhodli pre dočasný návrat na 8 - 10 dní, hoci je to nečakané a zaťažujúce."

Cibulková sa plánuje vrátiť do Ameriky koncom budúceho týždňa a mala by hrať už od 21. augusta v Dallase: "Cincinnati som už odhlásila, Dallas zatiaľ nie." Štart 22-ročnej Bratislavčanky na newyorských grandslamových US Open od 29. augusta nie je ohrozený.

Cibulková v utorok za stavu 3:1 v treťom sete odstúpila zo zápasu 1. kola proti Češke Ivete Benešovej v spomenutom Toronte. Pre zranenie brucha 30. júla nenastúpila na semifinále proti Francúzke Marion Bartoliovej v Stanforde a následne vynechala turnaj v Carlsbade.

"Pred tým zápasom s Benešovou som si myslela, že to bude v poriadku, ale bolo to 50 na 50. S trénerom Željkom Krajanom sme sa dohodli, že keď to len trochu zacítim, tak odstúpim. Nevydržalo to, brucho som zacítila a napriek vedeniu 3:1 som sa vzdala. Vyšetrenie, našťastie, ukázalo, že som si to miesto viac nepoškodila, všetko je v poriadku."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Zranená Cibulková je doma, US Open však stihne