Zomrela rozhlasová legenda Rudolf Gallo

SITA|23. sep 2013 o 16:46

Rudolf Gallo sa zúčastnil na viac ako dvadsiatich majstrovstvách sveta v rôznych športoch a viacerých olympijských hrách.

KANIANKA. Vo veku 83 rokov zomrel v sobotu 21. septembra v Kanianke bývalý skvelý rozhlasový reportér Rudolf Gallo.

Rodák z obce Bobot - Lehota (nar. 1. júla 1930) sa venoval futbalu, najbližším športom mu však bol hokej. Rozhlasovým poslucháčom priblížil stovky hokejových súbojov na štadiónoch a prispel k popularizácii hokeja na Slovensku.

Zúčastnil sa na viac ako dvadsiatich majstrovstvách sveta v rôznych športoch, olympijských hrách 1956 v Melbourne a zimných olympijských hrách v Squaw Valley (1960), Innsbrucku (1964), Lake Placid (1980), Sarajeve (1984) a Calgary (1988).

Ako rozhlasový hlásateľ na futbalových zápasoch začínal ešte počas štúdia na Obchodnej akadémii v Trenčíne. Po maturite a konkurze ho v roku 1951 prijali do Československého rozhlasu. Prvýkrát naživo reportoval futbalový ligový súboj ŠK Bratislava - Slavia Praha a potom motocyklové preteky Slovanský okruh v Bratislave.

Jeho prvou zahraničnou reportážou bol futbalový súboj Taliansko - Československo v Janove 13. decembra 1953. Rozhlasovú hokejovú derniéru zažil 15. apríla 1995 pri stretnutí B-kategórie majstrovstiev sveta v Bratislave Slovensko - Poľsko.

Informácie i správa o úmrtí pochádzajú z webu Slovenského združenia telesnej kultúry - Múzea telesnej kultúry v SR muzeumsportu.sk.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Zomrela rozhlasová legenda Rudolf Gallo