Braathen bol v Adelbodene suverénny, Nóri zaznamenali double

Lucas Braathen.
Lucas Braathen. (Autor: TASR/AP)
TASR|8. jan 2023 o 14:50

Je niečo neskutočné zvíťaziť na jednom z najlegendárnejších svahov, navyše pred takým fantastickým publikom, povedal Braathen.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní - Adelboden (Švajčiarsko)

1.

Lucas Braathen

Nórsko

1:48,31 min

2.

Atle Lie McGrath

Nórsko

+ 0,71 s

3.

Linus Strasser

Rakúsko

+ 0,92 s

ADELBODEN. Nórsky lyžiar Lucas Braathen suverénnym spôsobom triumfoval v nedeľnom slalome Svetového pohára.

Vo švajčiarskom Adelbodene viedol už po 1. kole a napokon zvíťazil s náskokom 71 stotín sekundy pred krajanom Atle Lie McGrathom. Na treťom mieste skončil Nemec Linus Strasser (+ 0,92 s).

Braathen slávil piate víťazstvo vo Svetovom pohári, z toho tretie v sezóne, keď predtým vyhral aj slalom vo Val d'Isere a obrák v Alta Badii.

"Cítim sa skvele. Je niečo neskutočné zvíťaziť na jednom z najlegendárnejších svahov, navyše pred takým fantastickým publikom," povedal pre televíziu FIS Braathen po svojom treťom triumfe v kariére v obráku.

Preteky sledovali opäť vypredané tribúny (24.000 divákov).

Dvadsaťdvaročný Braathen sa vrátil na čelo hodnotenia disciplíny, vedie o deväť bodov pred Rakúšanom Manuelom Fellerom, ktorý skončil v nedeľu siedmy.

Na čele celkového poradia Svetového pohára zostal Marco Odermatt, Švajčiar v slalome neštartoval. Súťaž sa skončila katastrofou pre dvojicu favoritov.

Braathenov krajan a obhajca malého glóbusu Henrik Kristoffersen urobil už v 1. kole veľkú chybu, musel sa vracať do bránky a s mankom 4,12 s sa nezmestil do postupovej tridsiatky.

Hneď za ním vypadol Francúz Clement Noel so štartovým číslom 2. Slovensko nemalo v súťaži zastúpenie.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Braathen bol v Adelbodene suverénny, Nóri zaznamenali double