Úžasný víkend Goggiovej v Lake Louise. Po zjazdoch vyhrala aj super-G

Sofia Goggiová vyhrala super-G v Lake Louise 2021.
Sofia Goggiová vyhrala super-G v Lake Louise 2021. (Autor: TASR/AP)
TASR|5. dec 2021 o 20:00

Shiffrinová skončila šiesta.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní - Lake Louise (USA)

Ženy - super-G:

1.

Sofia Goggiová

Taliansko

1:18,28 min

2.

Lara Gutová-Behramiová

Švajčiarsko

+ 0,11 s

3.

Mirjam Puchnerová

Rakúsko

+ 0,44 s

4.

Tamara Tipplerová

Rakúsko

+ 0,50 s

5.

Federica Brignoneová

Taliansko

+ 0,53 s

6.

Mikaela Shiffrinová

USA

+ 0,58 s

LAKE LOUISE. Talianska lyžiarka Sofia Goggiová vyhrala úvodný super-G sezóny Svetového pohára. V kanadskom stredisku Lake Louise slávila víťazný hetrik po tom, ako v piatok a sobotu triumfovala v oboch zjazdoch.

Druhá skončila Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová, obhajkyňa malého glóbusu zaostala za víťazkou o 11 stotín sekundy, tretie miesto obsadila v nedeľu Rakúšanka Mirjam Puchnerová (+ 0,44 s).

Goggiová predviedla dravú jazdu na hranici rizika, pričom rozhodujúce stotiny získala v spodnej kĺzavej pasáži. Dvadsaťdeväťročná Talianka dosiahla už 14. víťazstvo v prestížnom seriáli, z toho štvrté v super-G.

"Dnes je neuveriteľný deň. Bola to pre mňa výzva, v minulej sezóne som sa nevedela po zjazdoch správne nastaviť na super-G. Som šťastná, že to teraz vyšlo. Zo všetkých troch víkendových triumfov je tento najkrajší," povedala pre ORF.

Američanka Mikaela Shiffrinová sa umiestnila na šiestej priečke (+ 0,58 s) a zvýšila svoj náskok na čele celkového poradia Svetového pohára pred Slovenkou Petrou Vlhovou. Momentálne má k dobru 65 bodov.

Obhajkyňa veľkého glóbusu Vlhová si v olympijskej sezóne naordinovala pauzu, okrem Lake Louise vynechá aj rýchlostné disciplíny v St. Moritzi a Val d'Isere a najbližšie sa vo Svetovom pohári predstaví až 21. decembra v obrovskom slalome vo francúzskom Courcheveli.

Priebežné poradia

vo Svetovom pohári nájdete na tomto odkaze >>>

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Úžasný víkend Goggiovej v Lake Louise. Po zjazdoch vyhrala aj super-G