Gutová-Behramiová vyhrala zjazd. Vlhová: Pre mňa je to ako tréning

Lara Gutová-Behramiová.
Lara Gutová-Behramiová. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|15. jan 2022 o 11:28 (aktualizované 15. jan 2022 o 12:50)

Najväčšia favoritka preteky nedokončila.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní 2021/2022

Ženy - zjazd v Zauchensee:

1.

Lara Gutová-Behramiová

Švajčiarsko

1:45,78 min

2.

Kira Weidleová

Nemecko

+ 0,10 s

3.

Ramona Siebenhoferová

Rakúsko

+ 0,44 s

4.

Nadia Delagová

Taliansko

+ 0,52 s

5.

Marie-Michele Gagnonová

Kanada

+ 0,68 s

6.

Federica Brignoneová

Taliansko

+ 0,87 s

8.

Ester Ledecká

Česko

+ 1,06 s

26.

Petra Vlhová

Slovensko

+ 2,27 s

ZAUCHENSEE. Slovenská pretekárka Petra Vlhová absolvovala svoj prvý zjazd v aktuálnej sezóne Svetového pohára. V rakúskom Zauchensee nepredviedla dokonalú jazdu, spravila veľkú chybu a za najlepšími pretekárkami zaostala.

Napokon obsadila konečnú 26. priečku, pričom na víťazku Laru Gutovú-Behramiovú stratila 2,27 sekundy. Švajčiarka, ktorá mala ešte donedávna problémy s koronavírusom, dosiahla druhé víťazstvo v sezóne.

O desatinu bola rýchlejšia než druhá Nemka Kira Weidleová, o ďalších 34 stotín sekundy zaostala tretia Rakúšanka Ramona Siebenhoferová.

Po náročnom období v novembri a decembri, keď som prekonala aj koronavírus, si chcem udržať takúto formu. Uplynulé dva mesiace boli akékoľvek, len nie dobré. Preto ma teší, že som na takejto úrovni, dúfam, že mi to aj vydrží.

Môj jediný cieľ je lyžovať rýchlo, potom prídu aj výsledky. V Zauchensee je úžasný kopec, organizátori ho skvele pripravili, je radosť jazdiť v takýchto podmienkach," povedala Švajčiarka pre RTVS.

Vlhová získala do celkového poradia päť bodov, a tak na Američanku Mikaelu Shiffrinovú, ktorá v Zauchensee neštartuje, stráca 50 bodov.

"Pre mňa je to ako tréning. Každú jazdu sa snažíme vylepšiť a ísť rýchlejšie. Tentokrát som sa zlepšila, čo ma teší. Musíme ísť však postupne, pretože je ťažké jazdiť prakticky bez tréningu," povedala Vlhová v rozhovore pre RTVS.

Ešte horšie ako Slovenka dopadla najväčšia favoritka Sofia Goggiová. Talianka v záverečnej časti spadla a jazdu nedokončila. Preteky boli na chvíľu prerušené, ale zdá sa, že Goggiová vyviazla z tejto situácie bez zranení.

"Vedela som, že spadla, pretože okamžite hlásili prerušenie pretekov. Ja som ale bola v pohode. Spýtala som sa, že či je v poriadku. Povedali mi, že sa nič nestalo, za čo som rada. Takže som sa vyzula z lyží a čakala," dodala Vlhová.

Na štarte bola aj česká reprezentantka Ester Ledecká. Na trati síce spravila viacero chýb, ale napriek tomu skončila na solídnom ôsmom mieste.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Gutová-Behramiová vyhrala zjazd. Vlhová: Pre mňa je to ako tréning