Vlhová už má istý malý glóbus, v Schladmingu skončila na pódiu

Petra Vlhová.
Petra Vlhová. (Autor: TASR - Martin Baumann)
Sportnet, TASR|11. jan 2022 o 21:39 (aktualizované 11. jan 2022 o 23:23)

Slovenka v predstihu získala malý krištáľový glóbus.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní - Schladming (Rakúsko)

Ženy - slalom, 2. kolo:

1.

Mikaela Shiffrinová

USA

1:32,66 min

2.

Petra Vlhová

Slovensko

+ 0,15 s

3.

Lena Dürrová

Nemecko

+ 0,93 s

4.

Camille Rastová

Švajčiarsko

+ 1,05 s

4.

Chiara Mairová

Rakúsko

+ 1,05 s

6.

Leona Popovičová

Chorvátsko

+ 1,37 s

SCHLADMING. Petra Vlhová definitívne potvrdila zisk malého glóbusu v aktuálnej sezóne Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní.

Vo večernom slalome v rakúskom Schladmingu síce nenadviazala na najrýchlejšie úvodné kolo, no obsadila druhé miesto. V priebežnom slalomovom rebríčku tak má nedostihnuteľný náskok.

Víťazkou sa stala Američanka Mikaela Shiffrinová, ktorá bola po prvom kole až piata. Zajazdila však najrýchlejšiu druhú jazdu. Tretia skončila Nemka Lena Dürrová (+0,93 s).

Preteky v Schladmingu boli náhradou za zrušený slalom v inom rakúskom stredisku Flachau, kde Vlhová triumfovala v rokoch 2019 a 2020. Lyžiarky v Schladmingu absolvovali premiéru, bežne v ňom štartujú muži.

Vlhová v Rakúsku potvrdila tohtosezónnu dominanciu v danej disciplíne. Z doterajších siedmich slalomov triumfovala až päťkrát. Dvakrát sa radovala v Levi, raz v Lienzi, Záhrebe i Kranjskej Gore. Len v Killingtone skončila druhá, rovnako ako v Schladmingu. Z možných 700 získala 660 bodov.

V programe Svetového pohára sú ešte slalomy vo švédskom Aare (12.3.) a francúzskom Méribel (19.3.). V hre je už len 200 bodov, pričom Vlhová má pred druhou v poradí Američankou Mikaelou Shiffrinovou už 220-bodový náskok.

V celkovom poradí Svetového pohára ako obhajkyňa veľkého glóbusu zaostáva za vedúcou Shiffrinovou o 55 bodov. Tretia priečka patrí Talianke Sofii Goggiovej so 657 bodmi.

V minulosti slovenská reprezentantka vyhrala hodnotenie slalomu Svetového pohára aj v sezóne 2019/2020. Vlani ju klasifikovali na tretej pozícii, no stala sa víťazkou veľkého glóbusu za triumf v celkovej klasifikácii. V ročníku 2018/2019 skončila Vlhová v klasifikácii slalomu Svetového pohára tretia.

"Musím si to najprv uvedomiť. Chcela som vyhrať, trošku ma to mrzí, ale prišli za mnou tréner Mauro Pini a brat Boris a povedali mi, že som dokázala vyhrať malý glóbus v polovici januára. To sa nedeje každý deň. Nie je jednoduché súťažiť, keď už každý hovorí o glóbuse. Snažila som sa koncentrovať na obe jazdy, aj keď druhá nebola ideálna, nakoniec je z toho skvelé druhé miesto. Bol to boj, ale zvládla som to," povedala 26-ročná Slovenka pre RTVS.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhová už má istý malý glóbus, v Schladmingu skončila na pódiu