Vlhová spravila chybu a je druhá. Shiffrinová potvrdila dominanciu v Killingtone

Petra Vlhová dnes na pódiu v Killingtone. Slalom vyhrala Mikaela Shiffrinová.
Petra Vlhová dnes na pódiu v Killingtone. Slalom vyhrala Mikaela Shiffrinová. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|28. nov 2021 o 19:40 (aktualizované 28. nov 2021 o 20:20)

Neviem, čo sa presne stalo, hovorila Slovenka.

Svetový pohár v alpskom lyžovaní 2021/2022

Ženy - slalom - konečné výsledky (Killington):

1.

Mikaela Shiffrinová

USA

1:38,33 min

2.

Petra Vlhová

Slovensko

+ 0,75 s

3.

Wendy Holdenerová

Švajčiarsko

+ 0,83 s

4.

Katharina Liensbergerová

Rakúsko

+ 1,41 s

5.

Lena Dürrová

Nemecko

+ 1,55 s

6.

Sara Hectorová

Švédsko

+ 1,85 s

18.

Martina Dubovská

Slovensko

+ 3,37 s

KILLINGTON. Slovenská lyžiarka Petra Vlhová obsadila v druhé miesto v nedeľnom slalome Svetového pohára. V americkom Killingtone nestačila iba na domácu hviezdu Mikaelu Shiffrinovú, za ktorou zaostala o 75 stotín sekundy.

Tretia skončila Švajčiarka Wendy Holdenerová (+0,83).

Slovenská reprezentantka si skvelú slalomovú formu z fínskeho Levi preniesla aj do Severnej Ameriky. Dvadsaťšesťročná lyžiarka predviedla najrýchlejšie 1. kolo, keď ako jediná mala čas pod 50 sekúnd.

V ďalšej jazde však spravila chybu a stratila tesný náskok. Druhé kolo staval Slovák Matej Gemza, asistent trénera Petry Vlhovej.

"Neviem, čo sa presne stalo. Zrazili sa mi lyže, stratila som rovnováhu. Bola to veľká chyba. Potom som musela riskovať. Mohlo to pre mňa dopadnúť aj horšie. Cítila som sa dnes skutočne dobre, keď riskujete, tak sa môže stať niečo také," povedala Vlhová pre ORF.

Vlhová sa po dvoch triumfoch v Levi musela tentoraz uspokojiť v slalome s druhou priečkou. Tá zostáva jej maximom v Killingtone, kde ju už štvrtýkrát predstihla iba Shiffrinová.

Slovenka dosiahla už 48. pódiové umiestenie vo Svetovom pohári, z toho pätnásťkrát bola druhá (22-15-11).

Priebežné poradia vo Svetovom pohári

Shiffrinová tak opäť nenašla premožiteľku v Killingtone, na domácom svahu Superstar vyhrala všetkých päť doterajších slalomov. Vlani sa v Killingtone nejazdilo pre pandémiu koronavírusu.

"Sú to pre mňa špeciálne preteky. Počula som publikum, bolo to úžasné. Prežívam veľké emócie, pýtala som sa sama seba, či dokážem opäť vyhrať, opäť byť najrýchlejšia, opäť jazdiť bez chyby. Petra dnes urobila chybu, ja žiadnu výraznú. Je to medzi nami veľmi tesný súboj a tak asi bude vyzerať sezóna aj ďalej. Je pekné vyhrať prvý slalom v sezóne a ešte aj pred domácimi fanúšikmi," vyznala sa v cieli 26-ročná Američanka.

Shiffrinová slávila v slalome 46. triumf vo Svetovom pohári, čím sa v počte víťazstiev v jednej disciplíne vyrovnala Ingemarovi Stenmarkovi, legendárny Švéd dosiahol 46 prvenstiev v obrovskom slalome.

"Ťažko sa mi to slovami opisuje. Nevedela som o tom, ale niečo to pre mňa určite znamená. Je to niečo špeciálne, skutočne cool," dodala Shiffrinová.

Druhým miestom v Killingtone Vlhová potvrdila líderskú pozíciu v slalomovom hodnotení Svetového pohára, kde má na konte 280 bodov. Zverenka švajčiarskeho trénera Maura Piniho vedie s náskokom 20 bodov pred Shiffrinovou.

Američanka je však s 360 bodmi na čele celkového hodnotenia Svetového pohára. Pred Vlhovou má náskok 20 bodov. Tretia je s 210 bodmi Slovinka Andreja Slokarová.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhová spravila chybu a je druhá. Shiffrinová potvrdila dominanciu v Killingtone