Vlhová takmer zastala, no chybu bravúrne ustála. Pozrite si jej jazdu

Petra Vlhová.
Petra Vlhová. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|28. nov 2021 o 20:10

Menšiu chybu spravila aj Shiffrinová.

KILLINGTON. Petra Vlhová bola po prvom kole favoritkou, mala najlepší čas. Pri chybe po prvom medzičase, keď sa jej takmer skrížili lyže a výrazne spomalila, citeľne stratila.

Na ďalšom medzičase tak už strácala 83 stotín a keďže sa dokázala rýchlo skoncentrovať, strminu i spodnú časť zvládla výborne, udržala si aspoň druhú priečku.

Pozrite si ešte raz víťaznú Petry Vlhovej v druhom kole slalomu.

"Neviem, čo sa presne stalo. Zrazili sa mi lyže, stratila som rovnováhu. Bola to veľká chyba. Potom som musela riskovať. Mohlo to pre mňa dopadnúť aj horšie. Cítila som sa dnes skutočne dobre, keď riskujete, tak sa môže stať niečo také," povedala Vlhová pre ORF.

Po sobotňajšom nepriaznivom počasí, ktoré zapríčinilo zrušenie obrovského slalomu, vládlo v nedeľu v Killingtone bezvetrie s mrazivými teplotami a nič nebránilo konaniu súťaže.

Trať druhého kola postavil Slovák Matej Gemza, jeden z trénerov Vlhovej. Poveternostné podmienky sa síce zhoršili, začalo snežiť a okrem viditeľnosti sa postupne zhoršovala aj podložka. Pokračovanie slalomu však nebolo ohrozené.

Podujatie v Killingtone opäť ovládla domáca Mikaela Shiffrinová, ktorá vyhrala všetkých päť pretekov v tomto americkom stredisku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhová takmer zastala, no chybu bravúrne ustála. Pozrite si jej jazdu