Vlhová išla prvé kolo suverénne, nepredbehla ju ani Shiffrinová

Petra Vlhová.
Petra Vlhová. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|28. nov 2021 o 16:00 (aktualizované 28. nov 2021 o 17:05)

Momentálne sa cítim skutočne dobre, uviedla Slovenka.

Svetový pohár v alpskom lyžovaní 2021/2022

Ženy - zjazd, 1. kolo (Killington):

1.

Petra Vlhová

Slovensko

49,87 s

2.

Mikaela Shiffrinová

USA

+ 0,20 s

3.

Wendy Holdenerová

Švajčiarsko

+ 0,58 s

4.

Lena Duerr

Nemecko

+ 1,06 s

5.

Katharina Liensberger

Rakúsko

+ 1,24 s

6.

Paula Moltzan

USA

+ 1,40 s

KILLINTON. Slovenská lyžiarka Petra Vlhová obsadila prvé miesto v 1. kole slalomu v americkom Killingtone. Ako jediná z lyžiarok zajazdila pod 50 sekúnd.

Najbližšie sa k nej priblížila domáca Mikaela Shiffrinová, ktorá bola pomalšia o 0,2 sekundy. Tretia bola Švajčiarka Wendy Holdenerová (+0,58). Ďalšie pretekárky zaostávali už o vyše sekundu.

Slovenka s českým pasom Martina Dubovská predviedla šestnásty najlepší čas s mankom 2,27 sekundy na Vlhovú.

Po sobotňajšom nepriaznivom počasí, ktoré zapríčinilo zrušenie obrovského slalomu, vládlo v nedeľu v Killingtone bezvetrie s mrazivými teplotami a nič nebránilo konaniu súťaže.

Vlhová vyrazila na trať ako prvá, obhajkyňa veľkého glóbusu jazdila isto, uvoľnene, bez väčších problémov a bolo jasné, že jej čas sa bude ťažko prekonávať.

Švajčiarka Michelle Gisinová so štartovým číslom dva sa jej jazde ani nepriblížila (+1,66 s), Wendy Holdenerová napriek agresivite zaostala o vyše pol sekundy, Švédka Anna Swennová Larssonová stratila výrazne.

Menším zaváhaniam sa nevyhla ani Shiffrinová s číslom 5, ktorá vyhrala na domácom svahu "Superstar" všetky štyri doterajšie slalomy. Americká spolufavoritka na treťom medzičase zaostávala o pol sekundy, až v spodnej časti zrýchlila a zredukovala stratu na dve desatiny.

Ostatné pretekárky sa už s traťou ťažko pasovali a prvá trojka sa už nezmenila. Nemka Lena Dürrová sa zaradila na štvrtú priečku (+1,06), chyby spravila aj obhajkyňa malého glóbusu za slalom Rakúšanka Katharina Liensbergerová (+1,24).

Vlhová tak je na najlepšej ceste vyhrať tretí slalom za sebou po tom, ako pred týždňom dvakrát triumfovala v Levi. Jej dosiaľ najlepším umiestením v slalome v Killingtone boli tri druhé priečky.

"Predchádzajúce úspechy mi dodali sebadôveru a silu, momentálne sa cítim skutočne dobre. V 1. kole som bojovala s podmienkami. Podložka je v zásade dobre pripravená, no podmienky sa niekedy menia, na to sa musíte nastaviť," uviedla 26-ročná Slovenka pre ORF.

Druhé kolo sa začína o 18:45 SEČ. Sledovať ho môžete na Sportnete cez online prenos.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhová išla prvé kolo suverénne, nepredbehla ju ani Shiffrinová