Vlhová je po operácii. Cíti sa dobre a zotavuje sa podľa plánu, tvrdí tréner Pini

Petra Vlhová.
Petra Vlhová. (Autor: Sportnet)
Sportnet|5. feb 2024 o 14:18

Slovenská lyžiarka ďakuje všetkým fanúšikom, ktorí jej na diaľku držia palce, odkázal Pini.

SION. Petra Vlhová má úspešne za sebou operáciu zraneného pravého kolena. Oznámil to tím slovenskej lyžiarky.

Vlhová sa v nedeľu presunula do Švajčiarska a v pondelok predpoludním sa na uznávanej klinike Hôpital du Valais podrobila chirurgickému zákroku, ktorý vykonal švajčiarsky odborník Olivier Siegrist.

„Operácia bola úspešná, Petra sa cíti dobre, zotavuje sa podľa plánu a ďakuje všetkým fanúšikom, ktorí jej na diaľku držia palce,“ povedal Mauro Pini, hlavný tréner Niké Ski Team Petra Vlhová.

Liptáčka sa zranila v prvom kole obrovského slalomu na podujatí Svetového pohára v Jasnej a sezóna sa pre ňu predčasne skončila. 

Siegrist viac ako štvrťstoročie pôsobil ako oficiálny chirurg švajčiarskej zjazdárskej reprezentácie, je uznávaný špecialista a operoval kolená lyžiarskym hviezdam ako Didier Cuche, Didier Défago či Lara Gutová-Behramiová.

"Počas prvých dní po zranení sa nám podarilo presne naplniť to, o čo nás na švajčiarskej klinike žiadali. Petra a naši fyzioterapeuti odviedli v tejto fáze výbornú prácu a preto verím, že je pripravená podrobiť sa operačnému zákroku,“ informoval Pini ešte v nedeľu, teda pred operáciou.

Manažér Vlhovej tímu Richard Galovič dodal: "Petra napriek bolestiam a obmedzeniam rozpohybovala kolenný kĺb a posilnila svaly navôkol. Urobila tak maximum preto, aby bol operačný zákrok, na ktorý čaká nielen ona sama, ale určite aj všetci jej priaznivci, úspešný."

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhová je po operácii. Cíti sa dobre a zotavuje sa podľa plánu, tvrdí tréner Pini