Vlhová je zázračná, ale teraz potrebuje detox, tvrdí Pini

Petra Vlhová s trénerom Maurom Pinim.
Petra Vlhová s trénerom Maurom Pinim. (Autor: TASR)
Juraj Berzedi|20. mar 2022 o 16:30

Slovenku hodnotia jej tréneri.

COURCHEVEL, BRATISLAVA. Keď Petra Vlhová ukončila spoluprácu s trénerom Liviom Magonim, ako prvý sa na uvoľnené miesto ozval Švajčiar Mauro Pini.

Po niekoľkých rozhovoroch s ním napokon Vlhovci uzavreli zmluvu. Nový tréner mal dodať slovenskej lyžiarke väčšiu pohodu a získať s ňou olympijskú medailu.

Svoje ciele nielenže splnili, ale aj prekonali. Vlhová v rozhovoroch často spomínala, že jej priniesol pokoj a najmä vzájomnú dôveru.

Na olympiáde v Pekingu získala pod jeho vedením zlatú medailu v slalome. A k tomu pridala aj malý glóbus za slalom.

„Je to úžasná sezóna. Trinásťkrát sme boli na pódiu a k tomu sme vyhrali olympijské hry. Neviem, či je to absolútne najlepšia Petrina sezóna, ale iste je jedna z najlepších,“ priznal Pini pre Zväz slovenského lyžovania.

Je totálne sústredená na cieľ

Slovenská lyžiarka mala jednoznačne najlepšiu slalomovú sezónu v živote. Z deviatich pretekov Svetového pohára bola až osemkrát na pódiu.

Zvíťazila päťkrát – dva razy v Levi, v Lienzi, v Záhrebe a v Kranjskej Gore. V dvoch prípadoch skončila druhá za Shiffrinovou v Killingtone a Schladmingu.

Tretia bola v Courcheveli a len raz bola mimo stupňa víťazov, keď pred týždňom v Aare obsadila štvrtú priečku.

V hodnotení disciplíny získala 770 bodov a deklasovala konkurenciu. Druhá Shiffrinová zaostala o 269 bodov, tretia Dürrová o 333 bodov.

Už po roku spolupráce je cítiť, švajčiarsky tréner posunul svoju zverenku ešte na vyššiu úroveň. V čom je Vlhová výnimočná?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhová je zázračná, ale teraz potrebuje detox, tvrdí Pini