Jančová v St. Moritzi pretekať nebude. Nedeľné super-G museli zrušiť

Super-G žien v St. Moritzi bolo zrušené.
Super-G žien v St. Moritzi bolo zrušené. (Autor: St. Moritz Ski World Cup - Facebook)
Sportnet|10. dec 2023 o 07:30 (aktualizované 10. dec 2023 o 09:18)

Došlo k drastickej zmene zjazdovky, informovali organizátori.

ST. MORITZ. Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní žien v nedeľu nebude pokračovať pretekmi super-G vo švajčiarskom St. Moritzi.

Organizátori boli nútení preteky zrušiť kvôli nevhodným podmienkam na trati.

"Kvôli drastickej zmene stavu zjazdovky sa jury napriek úsiliu rozhodli dnešné preteky zrušiť. Toto rozhodnutie bolo prijaté s cieľom zaistiť bezpečnosť športovcov," uvidedli organizátori

V nedeľu sa mala v super-G predsaviť aj slovenská lyžiarka Rebeka Jančová s číslom 57. Druhý štart v tejto disciplíne vo Svetovom pohári si tak nepripíše.

Petra Vlhová podujatie vo Švajčiarsku vynechala a do súťažného diania sa vráti vo štvrtok 21. decembra večerným slalomom vo švajčiarskom Courcheveli.

Rovnaký osud postihol aj mužský slalom vo Val d´Isere. Vo francúzskom stredisku v sobotu v noci snežilo i pršalo a podľa Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS) by podmienky na trati mohli ohroziť bezpečnosť pretekárov.

Počasie zatiaľ v tejto sezóne zjazdárom nepraje. Pre silné sneženie sa nemohli uskutočniť 11. a 12. novembra úvodné dva zjazdy mužského SP, ktoré mali pretekári absolvovať na novej atraktívnej zjazdovke pod Matterhornom v strediskách Zermatt a Cervinia.

Jedny z pretekov by mali nahradiť 14. decembra vo Val Gardene. Zrušili aj októbrový obrovský slalom v rakúskom Söldene, ktorý stopli v priebehu 1. kola pre silný vietor.

Neuskutočnili sa ani dva zjazdy a super-G v americkom stredisku Beaver Creek.

Muži tak zatiaľ stihli v alpskom kalendári absolvovať iba dve súťaže - 18. novembra slalom v rakúskom Gurgli a sobotňajší obrovský slalom vo Val d´Isere.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Jančová v St. Moritzi pretekať nebude. Nedeľné super-G museli zrušiť