Paralelný obrovský slalom v Rakúsku sa uskutoční, inšpekcia FIS schválila preteky

Petra Vlhová v Lech-Zürs v roku 2020.
Petra Vlhová v Lech-Zürs v roku 2020. (Autor: TASR - Martin Baumann)
SITA|4. nov 2021 o 19:50

Príde aj Petra Vlhová?

BRATISLAVA. Paralelný obrovský slalom žien a mužov v rámci Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní v rakúskom stredisku Lech/Zürs sa v dňoch 13. - 14. novembra s určitosťou uskutoční.

Vyplýva to z pozitívneho hodnotenia inšpekcie Medzinárodnej lyžiarskej federácie na pretekovej trati.

"Snehová kontrola FIS bola úspešná a pretekový riaditeľ Markus Mayr po obhliadke trate schválil tieto preteky. Oba paralelné obrovské slalomy sú oficiálne potvrdené," informoval portál ORF.

Rovnakú disciplínu pred rokom medzi ženami vyhrala Slovenka Petra Vlhová a postavila tým dobrý základ pre neskorší zisk historicky prvého veľkého krištáľového glóbusu za celkový triumf vo Svetovom pohári pre lyžiarku zo Slovenska.

Zatiaľ však nie je isté, či 26-ročná Liptáčka o necelých desať dní absolvuje jediné paralelné preteky v kalendári Svetového pohára, keďže by tým musela na krátky čas prerušiť dlhodobú prípravu na severe Európy pred nadchádzajúcim slalomovým víkendom vo Fínsku (21.- 22. 11.).

Paralelný obrovský slalom mužov a žien v Lechu/Zürse sa uskutoční tri týždne po tradičnom začiatku sezóny Svetového pohára - obrovskom slalome mužov a žien na ľadovci v Söldene, kde Vlhová skončila tretia.

Rakúski organizátori už skôr oznámili, že napriek pandemickým opatreniam na preteky v Lechu/Zürse by malo mať povolený vstup 3-tisíc divákov.

Vlani sa pri návrate spolkovej krajiny Vorarlbersko do kalendára Svetového pohára jazdilo bez diváckej kulisy, keďže to nedovoľovali striktné pravidlá v boji proti koronavírusu. Najviac sa vtedy darilo Francúzovi Alexisovi Pinturaultovi a už spomenutej Vlhovej.

Ženský paralelný obrovský slalom v Lechu/Zürse sa v sobotu 13. novembra 2021 začne o 10.00 h kvalifikáciou. Atraktívna vyraďovacia časť na trati s dĺžkou 365 m a prevýšením 102 m bude mať štart v podvečernom čase o 17.00 h.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Paralelný obrovský slalom v Rakúsku sa uskutoční, inšpekcia FIS schválila preteky