Shiffrinovú potešil jej priateľ, na slávnom Stelviu vyhral super-G

Aleksander Aamodt Kilde.
Aleksander Aamodt Kilde. (Autor: TASR/AP)
SITA|29. dec 2021 o 13:35

Na celkové poradie vo Svetovom pohári nemyslí.

BRATISLAVA. Nórsky zjazdár Aleksander Aamodt Kilde aj v talianskom Bormiu dokázal, že je kráľom super-G v sezóne 2021/2022. Na slávnom Stelviu ovládol už tretie preteky v druhej najrýchlejšej disciplíne Svetového pohára v tejto sezóne.

Triumfoval s náskokom 0,72 sekundy pred rakúskym prekvapením Raphaelom Haaserom a 85 stotín pred jeho známejším krajanom Vincentom Kriechmayrom.

Líder Svetového pohára Švajčiar Marco Odermatt skončil až ôsmy, keď za najrýchlejším mužom pretekov zaostal o 1,43 sekundy.

Ešte horšie dopadol víťaz utorkového zjazdu Dominic Paris, skúsený Talian bol klasifikovaný až na 24. priečke.

Všetko vyšlo podľa plánu

Dvadsaťdeväťročný Kilde predtým triumfoval aj v Beaver Creeku a Val Gardene a celkovo počet víťazstiev vo Svetovom pohári zaokrúhlil na desať.

Nórsky špecialista na rýchlostné disciplíny má na čele hodnotenia super-G po štyroch pretekoch na konte 300 bodov a pred Rakúšanom Matthiasom Mayerom náskok 70 bodov. Lídrom bojov o veľký glóbus zostal Odermatt.

"Všetko dnes išlo podľa plánu. V super-G cítim väčšiu kontrolu nad lyžami ako v zjazde. Na celkové poradie sa nedívam, to odsúvam na koniec svojej pozornosti.

Pôjdem preteky za pretekmi a ak bude z nich čo najviac víťazných, budem za to vďačný," cituje Kildeho športový web laola1.at.

Kilde: Mikaela je v pohode

Partner americkej lyžiarky Mikaely Shiffrinovej sa nedávno vyjadril aj k pliage súčasného sveta, ktorou je mutujúci a čoraz nákazlivejší koronavírus.

Práve Shiffrinová pred pár dňami ohlásila pozitivitu a musela sa utiahnuť do ústrania. Nemohla tak súťažiť v obrovskom slalome a slalome v rakúskom Lienzi.

"Mikaela je v pohode, aj keď trochu unavená. Dúfam, že čoskoro bude úplne v poriadku. Na druhej strane, koronavírus vidím pred olympijskými hrami v Pekingu ako veľký problém. Nechcel by som ho dostať práve v Číne.

Po pozitívnom teste to tam nebude zábava vzhľadom na prísne karanténne opatrenia. Uvedomujem si, že viac ako nosiť prekrytú tvár a dodržiavať odstup na vlastnú ochranu nemôžem urobiť," skonštatoval Kilde na portáli ORF.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Shiffrinovú potešil jej priateľ, na slávnom Stelviu vyhral super-G