Vlhovej hlavná rivalka bude na štarte chýbať, Shiffrinová má koronavírus

Petra Vlhová (vľavo) a Mikaela Shiffrinová v Jasnej.
Petra Vlhová (vľavo) a Mikaela Shiffrinová v Jasnej. (Autor: TASR)
SITA|27. dec 2021 o 12:45

V rakúskom Lienzi vynechá obrovský slalom aj slalom.

BRATISLAVA. Američanka Mikaela Shiffrinová mala pozitívny test na ochorenie Covid-19, a tak nesmie štartovať v tohtotýždňových pretekoch Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní v rakúskom Lienzi.

Slovenka Petra Vlhová tak bude mať o jednu vážnu súperku menej v utorkovom obrovskom slalome a tiež v stredajšom slalome.

Dvadsaťšesťročná Shiffrinová o tom informovala na twitteri.

"Chcela by som dať vedieť, že sa mám dobre, ale, bohužiaľ, mala som pozitívny test na covid. Musím dodržiavať protokol a izoláciu, preto vynechám Lienz.

Držím však palce ďalším členkám nášho tímu. Každému ďakujem za podporu. Vidíme sa v ďalšom roku," napísala Američanka, ktorá pred dvoma rokmi v Lienzi ovládla obe súťaže - slalom aj obrovský slalom.

Počas minulého týždňa vo francúzskom Courcheveli absentovali Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová, Novozélanďanka Alice Robinsonová a Rakúšanka Katharina Liensbergerová - všetky mali v pozitívne testy na koronavírus.

Obrovský slalom v Lienzi je na programe v utorok 28. decembra - prvé kolo o 10.00 h a druhé o tri hodiny neskôr. Slalom v rovnakom stredisku sa uskutoční o deň neskôr v časoch totožných s utorkovou súťažou.

Nezúčastní sa ich ani poľská lyžiarka Maryna Gasienicová-Danielová. Podobne ako v prípade Shiffrinovej je dôvodom pozitívny test na koronavírus.

Shiffrinová je priebežnou líderkou celkového hodnotenia Svetového pohára pred Taliankou Sogiou Goggiovou a Slovenkou Petrou Vlhovou.

V klasifikácii obrovského slalomu je Američanka prvá pred Švédkou Sarou Hectorovou a Vlhovou, v slalome vedie rodáčka z Liptovského Mikuláša.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhovej hlavná rivalka bude na štarte chýbať, Shiffrinová má koronavírus