V nemocnici skončil aj Žampa. Verím, že sa na kopce vrátime silnejší, odkázal Vlhovej

Adam Žampa sa zranil počas ukážky trate pre divákov.
Fotogaléria (5)
Adam Žampa sa zranil počas ukážky trate pre divákov. (Autor: Instagram Adam Žampa)
Sportnet|20. jan 2024 o 17:28

Dúfa, že na svah sa vráti ešte v tejto sezóne.

JASNÁ. Čierny deň pre slovenské lyžovanie. Aj takto opísal elitný slovenský lyžiar Adam Žampa obrovský slalom v Jasnej.

Ešte pred štartom ženských pretekov sa Žampa postavila na štart, aby ukázal divákom trať. Nanešťastie, v úvodnej časti kopca spadol.

O niekoľko minút neskôr bola táto časť svahu osudná aj pre Petru Vlhovú, ktorá rovnako spadla a preteky nedokončila. Pre slovenskú lyžiarku sa sezóna predčasne skončila.

FOTO: Adam Žampa musel ísť do nemocnice

"Moje ľavé koleno, s ktorým som cez extrémnu bolesť zlyžoval pre JOJ Šport a ktoré mi po páde v hornej časti trate v jazde počas predjazdu vyskočilo a zasunulo sa našťastie hneď naspäť, na tom však nieje najlepšie," napísal Žampa na sociálnej sieti.

Priznal, že má natrhnuté bočné väzy a pomliaždenú chrupavku. Pravdepodobne by ho tieto zranenia mali odstaviť od lyží až do konca sezóny, no ešte stále to nie je isté.

"Verím v to, že rehabilitácia a tím doktorov urobia všetko preto, aby som stihol ešte túto sezónu návrat na zjazdovky Svetového pohára, samozrejme keď to zdravie dovolí," dodal.

Žampa sa poďakoval všetkým ľuďom, ktorí mu pomáhali pri prevoze do vojenskej nemocnice do Ružomberku.

"Verím, že sa na lyže vrátim ešte silnejší, tak ako po každom mojom doterajšom zranení! A áno, ešte som stále mladý pre tých, čo pochybujú, ja sa nikdy nevzdám," uviedol Žampa.

Vyzdvihol aj atmosféru, ktorá bola v Jasnej elektrizujúca. V závere venoval slová aj Petre Vlhovej.

"Petra, asi to nieje náhoda, že sa nám to prihodilo spoločne a skoro v tej istej bráne. Ako som ti aj v nemocnici povedal, drž sa, želám ti skoré uzdravenie a verím, že sa vrátime na kopec ešte silnejší," uzavrel.

Nástrahy trate nezvládla ani Nicole Hospová, bývalá rakúska špecialistka na točivé disciplíny, ktorá robí spolukomentátorku pre ORF.

Krátko pred štartom prvého kola s kamerou na helme však spadla a namiesto sledovania pretekov bola v opatere lekárov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»V nemocnici skončil aj Žampa. Verím, že sa na kopce vrátime silnejší, odkázal Vlhovej