Žampovcov čaká technický kopec, dôležitá bude najmä spodná časť

Adam Žampa.
Adam Žampa. (Autor: TASR - Martin Baumann)
Nikola Baďová|22. okt 2022 o 16:25 (aktualizované 22. okt 2022 o 20:24)

Najlepšie umiestnenie Adama Žampu v Söldene je deviate miesto.

SÖLDEN. Úvodné preteky žien Svetového pohára na rakúskom ľadovci Rettenbach zrušili.

Dôležité je, ako sa organizátori popasujú s úpravou trate, aby všetko pripravili na nedeľňajší štart mužského obrovského slalomu. 

„Pokiaľ sa popoludní zlepší počasie a vyjasní sa, tak môžeme začať pripravovať zjazdovku na preteky mužov. Som pozitívne naladený, ale bude to stáť veľa síl,“ povedal pre Laola1 Rainer Gstrein z organizačného výboru. 

Do pretekov zasiahne aj slovenská bratská dvojica Adam a Andreas Žampovci. 

Zo Söldenu

píše reportérka Sportnetu Nikola Baďová

„Organizátori sa rozhodli zrušiť ženské preteky, aby stihli pripraviť trať na nedeľu. Určite urobia maximum,“ prezradil Andreas Žampa pre RTVS. 

„Má sa vyjasniť už dnes poobede, ale má prísť teplý front. Do toho má fúkať aj vietor. Bude to premenlivé. Dúfam, že trať v noci zmrzne a svah bude dobre pripravený, aby preteky boli férové,“ doplnil Adam. 

Smolný začiatok sezóny

Súrodenci majú za sebou vydarenú prípravu na Novom Zélande a pred prvou zastávkou Svetového pohára trénovali v talianskom stredisku Schnalstal. Spoločnosť im robil medzinárodný tím Global racing, ktorého sú súčasťou.

Bratia Žampovci v Söldene 2022

Obrovský slalom - nedeľa 23. október:

1. kolo - 10.00 h, 2. kolo - 13.00 h

„Bolo dobré počasie a perfektné podmienky. Videli sme, že na víkend úvodných pretekov nemá byť dobré počasie. Nechceli sme tomu uveriť.

Bohužiaľ to tak vyšlo. Je to smola, že takto sa začína sezóna a počasie nám nepraje. Verím však, že zajtra mužské preteky odštartujú,“ dúfa Adam. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Žampovcov čaká technický kopec, dôležitá bude najmä spodná časť