Pes na trati? Lyžiari pri tréningu videli netradičný úkaz

Pohľad na ľadovec v stredisku Sölden v údolí Ötztal.
Pohľad na ľadovec v stredisku Sölden v údolí Ötztal. (Autor: SME/Jozef Jakubčo )
SITA|28. dec 2020 o 10:59

Pretekár musel spomaliť.

BRATISLAVA. Posledný meraný tréning pred utorkovými pretekmi Svetového pohára v zjazde mužov v talianskom Bormiu priniesol nezvyčajný úkaz.

V čase, keď sa dolu zjazdovkou Stelvio spustil Nemec Josef Ferstl, sa uprostred trate objavil štvornohý narušiteľ - pes. Ferstl nič netušil až do chvíle, kým mu traťový maršal nezamával žltou vlajkou pred nájazdom do skoku San-Pietro.

Znamenalo to jednoznačný príkaz na spomalenie.

"Najprv som si myslel, že tam došlo k nejakému pádu. Spomalil som, narazil na terénnu vlnu a zrazu som zbadal psa. Mal som už nižšiu rýchlosť a bol som pripravený sa vyhnúť zrážke.

Psík sa však ukázal ako bystrý a včas uskočil stranou. Takže žiadny problém," komentoval Josef Ferstl, cituje ho športový portál laola1.at.

Ferstl v cieli o celej situácii vtipkoval, ale jeho kolegovia prejavili kritické pohľady. "Takto to nejde. Toto sa nesmie diať," krútil hlavou Rakúšan Matthias Mayer. "Šialené, to sa nemalo stať," podotkol Talian Dominik Paris.

Tréning vyhral Američan Ryan Cochran-Siegle pred Rakúšanom Vincentom Kriechmayrom a Francúzom Bricem Rogerom. Slovensko nemá v Bormiu zastúpenie.

Pondelkové preteky super-G odložili na utorok pre nepriaznivé počasie. Informovali o tom organizátori tesne pred plánovaným štartom.

Utorkový zjazd posunuli na stredu, v oboch prípadoch by sa malo začať o 11.30 podľa pôvodného plánu. Informovala o tom agentúra DPA.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Pes na trati? Lyžiari pri tréningu videli netradičný úkaz