Prvé víťazstvo v zjazde prišlo na šampionáte. Keď bol Kilde na trati, triasol sa

Marco Odermatt.
Marco Odermatt. (Autor: SITA/AP)
Nikola Baďová|12. feb 2023 o 14:15

Prekvapivý medailista na treťom mieste.

COURCHEVEL. Prvé víťazstvo v zjazde mu unikalo. Často mu chýbali stotiny. Na majstrovstvách sveta v lyžovaní však švajčiarsky reprezentant Marco Odermatt predviedol perfektnú jazdu a získal prvú medailu na seniorskom šampionáte.

Na jeho výkon nestačil ani najväčší ašpirant na víťazstvo Aleksander Aamodt Kilde. Nór získal po super-G druhé striebro. 

„Po zisku medaily v superobrovskom slalome padla zo mňa nervozita. Teraz pôjdem uvoľnenejšie. Mám za sebou dva tréningy. Jeden som vynechal, pretože som si potreboval odpočinúť a pozrel som si aj výkon Mikaely (Shiffrinovej pozn.). 

Program prvého týždňa bol náročný. Trať poznám dobre. Uvidíme, na čo mi to bude stačiť,“ prezradil pred pretekmi pre Eurosport. 

„Očakávam najvyrovnanejšie preteky na šampionáte. Najväčší favorit je za mňa Kilde. Nesmiem však podceniť ani ostatných pretekárov,“ predvídala bývalá lyžiarka a expertka Tina Mazeová. 

Slalomár najlepší zjazdár

Nór v prebiehajúcej sezóne vyhral päť pretekov, zvyšné tri ukoristil Vincent Kriechmayr, ktorý obhajoval titul majstra sveta. „Najhoršia bude pre mňa posledná strmá časť trate, pretože je veľmi technická,“ uviedol obhajca pre Eurosport.

Rakúšan štartoval ako prvý z favoritov. Predviedol plynulú čistú jazdu, ale zatiahla ho kompresia, kde stratil rýchlosť. Kriechmayr aj v druhých pretekoch na majstrovstvách sveta vo Francúzsku skončil mimo elitnú desiatku. 

„Dnes som musel riskovať, ale dve veci sa mi nevydarili. Prišiel som o tretie miesto. Na prvých dvoch lyžiarov som dnes nemal. Marco i Alex šli veľmi dobre,“ uznal pre ORF Kriechmayr na jedenástom mieste. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Prvé víťazstvo v zjazde prišlo na šampionáte. Keď bol Kilde na trati, triasol sa