Žilinčania donútili Karhana abdikovať. O najvyššie víťazstvo v histórii ligy ale nešlo

Filip Hlohovský.
Filip Hlohovský. (Autor: SITA)
Pavol Spál|6. nov 2016 o 21:22

Suverénny líder Fortuna ligy strelil súperovi sedem gólov.

ŽILINA. V sezóne 1998/99 zdolal Inter Bratislava doma Bardejov 10:0. Nikto nikdy nevyhral v dejinách slovenskej ligy vyšším rozdielom.

Futbalisti Žiliny boli blízko, aby tento výsledok zopakovali. V 15. kole Fortuna Ligy zdolali na domácom ihrisku Spartak Trnava 7:0.

Žilinčanom okrem toho ešte neuznali dva góly pre avizovaný ofsajd. Dobrý výkon pritom podal aj trnavský brankár Adam Jakubech.

Pre Trnavu je to jedna z najväčších blamáží v histórii klubu. Okamžite po stretnutí ponúkol tréner Miroslav Karhan spolu s kolegami z realizačného tímu svoju abdikáciu.

"Môžem túto informáciu potvrdiť. Začiatkom týždňa sa bude predstavenstvo klubu a majitelia touto abdikáciou zaoberať a následne padne rozhodnutie, kto tím povedie v ďalšom priebehu Fortuna ligy," potvrdil generálny manažér trnavského klubu Pavel Hoftych pre oficiálny web Spartaka.

Žilina momentálne v našej lige jasne dominuje, hrá najkrajší futbal. Pred druhou Podbrezovou má náskok siedmich bodov.

Strelila až 41 gólov, čo je suverénne najviac. V tejto bilancii je druhý Ružomberok, ktorý dal 27 gólov.

V prvej štvorici najlepších strelcov sú až traja Žilinčania. Prvý Filip Hlohovský skóroval desaťkrát, Yusuf Otubanjo a Michal Škvarka dali po osem gólov.

Hlavne Hlohovský prežíva najlepšie obdobie v kariére, proti Trnave skóroval dvakrát, na ďalší gól prihral. Ak by sme to rátali hokejovo, Hlohovský by bol suverénne s osemnástimi bodmi aj najproduktívnejším hráčom súťaže.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Žilinčania donútili Karhana abdikovať. O najvyššie víťazstvo v histórii ligy ale nešlo