Zenit v manchesterskom finále bez Pogrebnjaka

SITA|12. máj 2008 o 12:55

PETROHRAD 12. mája (SITA, AFP) - Ruský futbalový klub Zenit Petrohrad nastúpi na stredajší finálový zápas Pohára UEFA 2007/2008 proti Glasgowu Rangers bez svojej najväčšej útočnej hrozby Pavla Pogrebnjaka.

Spolu s talianskym kanonierom Bayernu Mníchov Lucom Tonim najlepší strelec vrcholiaceho ročníka Pohára UEFA videl v semifinálovej odvete práve s bavorským veľkoklubom žltú kartu a nemôže z disciplinárnych dôvodov na City of Manchester Stadium hrať. Podľa holandského trénera úradujúceho ruského majstra Dicka Advocaata táto absencia neznižuje šance jeho zverencov na zisk druhej najcennejšej klubovej trofeje na starom kontinente. "Pavel odvádzal v pohári výborné výkony, s jeho formou som veľmi spokojný. Jeho neúčasť je pre nás vážnou stratou, ale nie tragédiou. Počas sezóny sme viackrát stáli pred úlohou nahradiť našich najlepších hráčov, a predsa sme sa dostali až do finále. Verím, že nájdeme za Pogrebnjaka to najlepšie riešenie," konštatoval Advocaat počas prípravy Zenitu v Holandsku. V sobotu Petrohradčania remizovali v prípravnom stretnutí s AZ Alkmaar 2:2, keď prehrávali 0:2, o vyrovnávajúci gól sa postaral práve Pogrebnjak. Dvadsaťštyriročný ruský reprezentant už v tomto ročníku Pohára UEFA skóroval 10-krát, dvoma presnými zásahmi sa podieľal na vyradení favorizovaného Bayernu.

Dick Advocaat už môže naopak v stredu počítať s útočníkom Andrejom Aršavinom a stredopoliarmi Radkom Šírlom a Fernandom Ricksenom, ktorí si odpykali trest za žlté karty v odvetnom semifinálovom dueli.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Zenit v manchesterskom finále bez Pogrebnjaka