Veľké prekvapenie. Slalom v Adelbodene vyhral lyžiar s číslom 38

Johannes Strolz nečakane vyhral slalom v Adelbodene 2022.
Johannes Strolz nečakane vyhral slalom v Adelbodene 2022. (Autor: TASR/AP)
TASR|9. jan 2022 o 14:55

Doteraz sa len raz umiestnil v elitnej desiatke.

ADELBODEN. Rakúsky lyžiar Johannes Strolz zvíťazil v nedeľnom slalome Svetového pohára vo švajčiarskom Adelbodene.

So štartovým číslom 38 zdolal o 17 stotín sekundy krajana Manuela Fellera, tretí skončil Nemec Linus Strasser, ktorý zaostal o 0,29 s. Slovensko nemalo v súťaži zastúpenie.

Strolz dosiahol životný úspech

Strolz dosiahol vo veku 29 rokov životný úspech. Doteraz sa na podujatiach prestížneho seriálu len raz umiestnil v elitnej desiatke, uzavrel ju pred dvoma rokmi v slalome v talianskej Madonne di Campiglio.

"Snažil som sa predviesť to najlepšie, čo viem. V prvom kole to vyšlo, v druhom som nemal čo stratiť. Som rád, že sa mi konečne podarilo ukázať moje schopnosti.

Dokázali sme to ako tím. Môj cieľ bol postúpiť do druhého kola, víťazstvo je bonus a skvelá bodka za týmito pretekmi," povedal Rakúšan vo vysielaní Eurosportu.

Mal minimálny odstup

Po prvom kole sa usadili na čele jeho krajania Fabio Gstrein a Feller, ktorí zajazdili rovnaký čas. Priebežne tretí bol domáci Luca Aerni, za vedúcim duom zaostal o päť stotín.

Vo švajčiarskom stredisku husto snežilo, po odjazdení úvodnej pätnástky organizátori trochu vyčistili trať. Profitovali z toho Aerni s Gstreinom (č. 16 a 17), ale aj lyžiari s omnoho vyššími štartovými číslami.

Predovšetkým Strolz, s 38-kou figuroval na siedmej priečke s minimálnym odstupom 17 stotín. Výsledková listina prvého kola bola nabitá, tridsiatka postupujúcich sa zmestila do rozdielu 1,37 s.

Strolza nezastavili ani náročné podmienky

Takisto v druhom kole pokračovali náročné podmienky, naďalej husto snežilo a trať sa ponorila aj do hmly.

Strolz predviedol piatu najrýchlejšiu druhú jazdu, no v súčte mu jeho konzistencia stačila na premiérové víťazstvo v kariére. Strasser sa vyšvihol o jedenásť pozícií.

Feller išiel miestami svojím typickým "kaskadérskym" štýlom a udržal si pódiové umiestnenie na rozdiel od Gstreina, ktorého vyradil "špicar".

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Veľké prekvapenie. Slalom v Adelbodene vyhral lyžiar s číslom 38