Skvelá Vlhová vyhrala slalom v Kranjskej Gore, Shiffrinová nedokončila

Petra Vlhová vyhrala slalom v Kranjskej Gore 2022.
Petra Vlhová vyhrala slalom v Kranjskej Gore 2022. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|9. jan 2022 o 13:19 (aktualizované 9. jan 2022 o 13:57)

Slovenská lyžiarka zdolala Holdenerovú o 23 stotín.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní - Kranjska Gora (Slovinsko)

Ženy - slalom, 1.+2. kolo:

1.

Petra Vlhová

Slovensko

1:44,29 min

2.

Wendy Holdenerová

Švajčiarsko

+ 0,23 s

3.

Anna Swennová-Larssonová

Švédsko

+ 1,06 s

4.

Lena Dürrová

Nemecko

+ 1,29 s

5.

Ana Buciková

Slovinsko

+ 1,65 s

6.

Ali Nullmeyerová

Kanada

+ 2,15 s

KRANJSKA GORA. Slovenská lyžiarka Petra Vlhová triumfovala v nedeľnom slalome Svetového pohára v Kranjskej Gore.

Dosiahla 25. víťazstvo a 52. pódiové umiestnenie v pretekoch prestížneho seriálu.

V slovinskom stredisku predstihla o 23 stotín sekundy Švajčiarku Wendy Holdenerovú, tretie miesto obsadila Švédka Anna Swennová Larssonová s výrazným odstupom 1,06 s.

Američanka Mikaela Shiffrinová nedokončila druhé kolo.

Vlhová v slalome dominuje

Dvadsaťšesťročná Vlhová v tejto sezóne v slalome dominuje. Zvíťazila už v piatej zo šiestich súťaží, postupne sa radovala dvakrát v Levi, raz v Lienzi aj v novom roku v Záhrebe.

Jedine v Killingtone ju zdolala domáca Shiffrinová. V Kranjskej Gore uspela Vlhová aj predvlani, celkovo slávila sedemnáste slalomové víťazstvo v kariére.

Z možných 600 bodov získala 580 a suverénne vedie hodnotenie disciplíny, pred druhou Shiffrinovou má obrovský náskok 240 bodov. O malý glóbus môže prísť už iba v teoretickej rovine.

Pôjdu sa ešte tri súťaže a na zisk trofeje jej stačí jedno tretie miesto. V celkovom poradí SP vedie Američanka pred Slovenkou už iba o 35 bodov.

Priebežné poradia vo Svetovom pohári

Vlhová: Nie je jednoduché stále víťaziť

"Podmienky nenahrávali týmto pretekom, ale som rada, že sa trať podarilo spevniť. V prvom kole som nešla na hrane, vedela som, že keď chcem zvíťaziť, musím v druhom kole pridať.

Podarilo sa to. Nie je jednoduché neustále víťaziť, tlak sa zvyšuje. Vyhrala som tu už v minulosti, darí sa mi tu. Je to odraz mojej vyrovnanej výkonnosti," povedala Vlhová vo vysielaní Eurosportu.

Holdenerová držala krok takmer celú trať

Aj keď sa v druhom kole podmienky pre najlepšie slalomárky o čosi zlepšili, trať bola stále dosť hrboľatá.

Doplatila na to Shiffrinová, ktorá išla veľmi dynamicky, budovala si viac než sekundový náskok, ale spravila veľkú chybu a vyradil ju "špicar".

Vlhová nemala až taký presvedčivý štart, no vďaka svojim fyzickým parametrom sa vyrovnala s náročnými podmienkami a svoju jazdu vygradovala, najlepším časom druhého kola sa suverénne dostala na čelo.

Holdenerová jej dokázala konkurovať takmer po celej dĺžke svahu, v súčte však prevýšili Vlhovej schopnosti medzi najhustejšími bránkami.

Najbližší slalom je na programe v utorok 11. januára v Schladmingu (18.00/20.45), preteky tam presunuli pre vysokú sedemdňovú incidenciu prípadov ochorenia COVID-19 vo Flachau.

Priebežné poradia

Celkové poradie (po 19 z 37 súťaží):

1. Mikaela Shiffrinová (USA) 866 b, 2. Petra Vlhová (SR) 831 b, 3. Sofia Goggiová (Tal.) 657, 4. Sara Hectorová (Švéd.) 568 b, 5. Wendy Holdenerová (Švaj.) 408 b, 6. Federica Brignoneová (Tal.) 407 b

Poradie v slalome (po 6 z 9 súťaží):

1. Petra Vlhová (SR) 580 b, 2. Mikaela Shiffrinová (USA) 340 b, 3. Wendy Holdenerová (Švaj.) 321 b, 4. Katharina Liensbergerová (Rak.) 262 b, 5. Lena Dürrová (Nem.) 252 b, 6. Michelle Gisinová (Švaj.) 187 b

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Skvelá Vlhová vyhrala slalom v Kranjskej Gore, Shiffrinová nedokončila