Trnava hladko zdolala Hibernians, Myjava remizovala v Rakúsku

Matúša Čonku (vpravo) sa pokúša odzbrojiť od lopty Diosdado Mba Mangue.
Matúša Čonku (vpravo) sa pokúša odzbrojiť od lopty Diosdado Mba Mangue. (Autor: TASR/AP)
TASR|30. jún 2016 o 18:50

Prvými zápasmi prvého predkola sa začala edícia 2016/2017 Európskej ligy vo futbale.

Európska liga - 1. predkolo:

Admira Wacker Mödling (Rak.) - Spartak Myjava (SR) 1:1 (1:0)

Góly: 34. Bajrami - 73. Kóňa

Rozhodovali: Jovič - Modrič, Radič (všetci Chor.), ŽK: Toth, Vastič - Ostojič, Sládek, Marček, 1000 divákov

Admira: Siebenhandl - Zwierschitz, Wostry, Lackner, Ebner - Toth - Starkl (75. Pavič), Bajrami, Knasmüllner, Spiridonovič - Monschein (59. Vastič)

Myjava: Hruška - Beňo, Ostojič, Machovec, Mehremič - Bílovský (89. Marček), Kóňa - Daniel, Duga (65. Pekár), Kukoľ - Kolár (64. Sládek)

Spartak Trnava - Hibernians FC 3:0 (2:0)

Góly: 7. a 83. Tambe, 40. Mikovič.

Rozhodoval: Jakupovič (BaH), ŽK: Godál - Dias, Agius, Lima, pre trest od UEFA sa hralo bez divákov.

Spartak: Jakubech - Čögley, Greššák, Godál, Čonka - Deket (46. Paukner) - Schranz (81. Jirka), Halilovič (71. Yao), Bello, Mikovič - Tambe

Hibernians: Haber - Mba Mangue (62. Telles), Soares, Agius, Pearson - Bezzina (88. Mbong), Lima, Cohen, Failla - Dias, Varea (76. Farrugia)

BRATISLAVA. Futbalisti Spartaka Myjava remizovali vo štvrtkovom úvodnom stretnutí prvého predkola Európskej ligy 2016/2017 na trávniku rakúskeho tímu Admira Wacker Mödling 1:1.

Myjavského brankára Matúša Hrušku prekonal v prvom polčase Eldis Bajrami. Po zmene strán vyrovnal hosťujúci kapitán Tomáš Kóňa.

Odveta sa odohrá o týždeň 7. júla od 17.00 h na Kopaniciach.

Lepší z dvojzápasu úradujúceho bronzového fortunaligistu a štvrtého mužstva minulej sezóny najvyššej rakúskej súťaže narazí v druhom predkole na postupujúceho z dvojice Käpäz PFK (Azerbajdžan) - Dacia Kišiňov (Moldavsko).

Hlasy po zápase:

(zdroj: ORF)

Eldis Bajrami, autor gólu Admiry: "Zápas sme začali dobre, no v druhej polovici mal súper niekoľko kontier a dal nám vyrovnávajúci gól. Je to pre nás trpké. Málo sme sa presadzovali cez krídelné priestory. Všetko je však otvorené, pôjdeme tam dosiahnuť dobrý výsledok. Myjava hrala dobre, bola agresívna. Nedá sa o nich povedať nič zlé. Na stranách mali rýchlych hráčov, v strede dvoch rutinérov."

Mikuláš Radványi, tréner Myjavy: "Celé stretnutie sme boli aktívnejší, vypracovali sme si väčší počet šancí. Škoda, že sme z nich nevyťažili viac. Máme za sebou iba prvú polovicu, stopercentne sa koncentrujeme na domácu odvetu. Samozrejme, s výsledkom som spokojný. Prevzal som konsolidované mužstvo, hráčom som pred prvým duelom prízvukoval potrebu pozitívneho rezultátu. Aj keď to bol úvodný súťažný duel, predviedli sme kvalitný výkon."

Rolu favoritov potvrdili futbalisti Spartaka Trnava a po domácom triumfe 3:0 nad maltským Hibernians FC spravili rázny krok smerom k postupu.

V úvodnom súboji prvého predkola sa zverenci trénera Miroslava Karhana nemohli spoľahnúť na svojich fanúšikov, keďže pre trest od UEFA museli zostať tribúny Štadióna Antona Malatinského prázdne. V komornej atmosfére strelil dva góly Robert Ndipo Tambe, raz sa presadil kapitán Martin Mikovič.

Brankár Hiberniansu Justin Haber boxuje loptu v súboji s hráčom Trnavy Robertom Ndipom Tambem.
Brankár Hiberniansu Justin Haber boxuje loptu v súboji s hráčom Trnavy Robertom Ndipom Tambem. (Autor: TASR/AP)

Odveta je na programe vo štvrtok 7. júla o 20.00 SELČ v Paole.

V 2. predkole (14./21. júla) by trnavský Spartak v prípade postupu narazil na úspešnejšieho z dvojice FC Dila Gori (Gruz.) - Širak Gjumri (Arm.), prvý zápas 1:0.

Hlasy po zápase:

Miroslav Karhan, tréner Spartaka Trnava: "Výsledok je lepší, ako bola naša predvedená hra. V ofenzívnej časti sme strácali veľa ľahkých lôpt, čo by sa nám nemalo stávať. Venujeme sa tomu v tréningu, ale mali sme s tým problémy. Súper si vypracoval tri čisté gólové šance, keby ich premenil, mohol byť výsledok iný. Spokojný nie som ani s defenzívnou hrou, nechávali sme súperovi veľa priestoru. Deket má zrejme natrhnutý krížny väz. Keď sa táto diagnóza potvrdí, bude z toho zrejme dlhšia absencia, čo mi je v prípade Filipa veľmi ľúto."

Mark Miller, tréner Hibernians FC: "Medzi oboma mužstvami boli obrovské rozdiely najmä po kondičnej stránke. Som pri mužstve len dva týždne a stále hráčov iba spoznávam. Európa je pre nás prvým testovacím fórom, sme vo fáze hľadania hráčov. Je nám ľúto, že po prehre 0:3 už nemáme veľké šance na postup. Každý zápas takéhoto charakteru je však pre nás dobrou skúsenosťou."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Trnava hladko zdolala Hibernians, Myjava remizovala v Rakúsku