Yannick Noah zobral prešľap svojho syna otcovsky

SITA|28. máj 2008 o 09:06

PARÍŽ 28. mája (SITA, AFP) - Yannick Noah si v utorok počas tretieho hracieho dňa druhého grandslamového turnaja tenisovej sezóny, Roland Garros v Paríži, najmä vychutnával sviatočnú atmosféru osláv 25.

výročia jeho titulu na podujatí, ale reč prišla aj na zadržanie jeho syna Joakima. Francúzskeho basketbalistu Chicago Bulls polícia v Gainesville v štáte Florida zadržala v nedeľu v noci na chodníku s fľašou alkoholu v ruke, čím porušil ustanovenia tamojšej mestskej časti. Po dôkladnejšej prehliadke na policajnej stanici sa u profesionálneho hráča NBA našla vo vrecku marihuanová cigareta. Yannick Noah sa k prehrešku svojho syna postavil otcovsky a bez prázdneho moralizovania. "Volal mi a povedal: ´Tati, myslím, že som to pokašľal!´ Ja mu na to, že síce spravil chybu, ale nie je to nič vážne. Nech sa to viac nestane," priblížil svoje výchovné metódy Yannick Noah.

Podľa jubilujúceho víťaza Roland Garros z roku 1983 hrozí Joakimovi pokuta. "Vysvetlil som mu, že ja som robil omyly 20 rokov v kuse a nestratil som nič na svojej popularite, pretože ľudia veria, že som správny chlap. Odkázal som mu, aby sa pokúsil o to isté. ´Keď sa ti podarí niečo dobré, si výnimočný, keď spravíš hlúposť, je to katastrofa. Také sú pravidlá tejto hry. Koniec koncov, tvoje meno je Joakim Noah.´" dodal o poučení pre 23-ročného krídelníka Bulls Yannick Noah.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Yannick Noah zobral prešľap svojho syna otcovsky