Wozniacka a Williamsová sa stretnú vo finále v Singapure

Caroline Wozniacka.
Caroline Wozniacka. (Autor: TASR/AP)
TASR|28. okt 2017 o 12:17

Wozniacka zdolala Plíškovú, Williamsová Garciovú.

SINGAPUR. Američanka Venus Williamsová bude v nedeľu súperkou dánskej tenistky Caroline Wozniackej vo finále MS WTA Tour v Singapure.

Turnajová päťka zdolala v druhom sobotňajšom semifinálovom súboji Francúzku Caroline Garciovú 6:7 (3), 6:2, 6:3.

Wozniacka si v úvodnom semifinále poradila s treťou nasadenou Češkou Karolínou Plíškovou 7:6 (9), 6:3. Do finále šampionátu WTA postúpila druhýkrát v kariére. Plíšková tak nezakončí sezónu ako svetová jednotka, na čele rebríčka WTA zostane Rumunka Simona Halepová.

Bláznivý zápas

Dvadsaťsedemročná Dánka prehrávala v prvom sete 2:4 i 3:5, ale dokázala nepriaznivý stav otočiť a napokon set získať v dramatickom tajbrejku.

Bol to trochu bláznivý zápas. Postup do finále znamená pre mňa veľmi veľa.


Caroline Wozniacka

V ňom najprv premárnila náskok 6:1, dovolila súperke vyrovnať a až za stavu 10:9 premenila svoj šiesty setbal. Plíšková na pomalom kurte nemohla uplatniť silu svojho podania, v druhom sete až trikrát stratila svoj servis, kým jej súperka iba dvakrát.

Wozniacka ho nakoniec získala pomerom 6:3 a po 1:59 h sa mohla radovať z víťazstva a postupu do finále, jej druhého na MS WTA Tour po roku 2010.

"Bol to trochu bláznivý zápas," uviedla bývalá svetová jednotka v prvom interview priamo na kurte.

"V prvom sete som sa cítila ako na kolotoči. Musela som odvracať tri setbaly súperky, vrátila som sa späť a dokázala to dotiahnuť do tajbrejku. Plíšková je výborná tenistka, hrá agresívne, mám s ňou pomerne vyrovnanú bilanciu, raz vyhrám ja, raz ona. Verila som, že tentoraz budem na rade ja. Postup do finále znamená pre mňa veľmi veľa," dodala Wozniacka.

Venus môže získať druhý titul

Garciová sa proti Venus Williamsovej po rýchlom brejku ujala vedenia 2:0, Američanka však bleskovo vyrovnala na 2:2 O osude prvého setu napokon rozhodol tajbrejk, v ktorom mala navrch Francúzka.

Od začiatku druhého dejstva však chytila opraty zápasu do rúk skúsená Venus Williamsová. Hoci spravila 10 dvojchýb, lepšie zvládla kľúčové momenty. Za stavu 5:3 v rozhodujúcom sete otočila z 0:40 a pri vlastnom servise premenila hneď prvý mečbal.

Američanka triumfovala na Masters v roku 2008 v katarskej Dauhe, teraz sa bude usilovať o druhý titul.

"Ďakujem singapurskym fanúšikom, boli ste fantastickí. Byť po ôsmich rokoch opäť vo finále šampionátu WTA je skvelý pocit. Dôležité bolo, že po nevydarenom tajbrejku prvého setu som sa rýchlo zmobilizovala a dokázala som sa presadiť mojimi zbraňami," uviedla 37-ročná Venus Williamsová.

MS WTA Tour - semifinále:

Caroline Wozniacka (6-Dán.) - Karolína Plíšková (3-ČR)

7:6 (9), 6:3

Venus Williamsová (5-USA) - Caroline Garciová (8-Fr.)

6:7 (3), 6:2, 6:3

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Wozniacka a Williamsová sa stretnú vo finále v Singapure