Opäť bez Wimbledonu? Organizátori to v roku 2021 nechcú dopustiť

Steiner veril, že Roger Federer premení mečbaly a vyhrá Wimbledon.
Steiner veril, že Roger Federer premení mečbaly a vyhrá Wimbledon. (Autor: SITA/AP)
SITA|16. okt 2020 o 16:05

Aktívne na tom pracujú.

BRATISLAVA. S fanúšikmi alebo bez nich. Organizátori tenisového Wimbledonu chcú v roku 2021 organizovať prestížny grandslamový turnaj napriek stále nejasnej situácii okolo pandémii koronavírusu.

V lete 2020 sa turnaj na trávnatom povrchu nekonal, keďže celosvetová situácia bola nepriaznivá. Stalo sa tak prvýkrát od roku 1945.

"Je našou hlavnou prioritou, aby sme v roku 2021 organizovali náš turnaj. Aktívne pracujeme na tom, aby sme naplnili túto našu túžbu," uviedla v piatok výkonná riaditeľka All England Clubu Sally Boltonová.

Doplnila tiež, že organizátori sa pripravujú na viacero alternatív - hrať bez fanúšikov na tribúnach, hrať s obmedzeným počtom priaznivcov aj s plnou kapacitou. Všetko bude závisieť od situácie okolo pandémie koronavírusu.

V roku 2020 pandémia ovplyvnila aj ďalšie dva grandslamové turnaje.

US Open v New Yorku sa konal v pôvodnom termíne bez účasti divákov, parížsky Roland Garros preložili z mája na záver septembra pred obmedzeným počtom divákov.

"Našou hlavnou prioritou zostáva zdravie a bezpečnosť všetkých účastníkov aj divákov. Spolupracujeme s vládou aj zdravotníckymi odborníkmi, aby sme sa vyrovnali s viacerými výzvami," dodala Boltonová.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Wimbledon»Opäť bez Wimbledonu? Organizátori to v roku 2021 nechcú dopustiť