Po prvom sete bola frustrovaná, potom Plíšková predviedla obrat

Česká tenistka Karolína Plíšková.
Česká tenistka Karolína Plíšková. (Autor: TASR/AP)
TASR|8. júl 2021 o 19:09

Vo finále Wimbledonu si zahrá po prvýkrát.

Wimbledon 2021

Dvojhra - žien - semifinále:

Karolína Plíšková (ČR-8) - Arina Sobolenková (Biel.-2) 5:7, 6:4, 6:4

LONDÝN. Česká tenistka Karolína Plíšková postúpila do finále grandslamového turnaja vo Wimbledone. Osmička podujatia si v semifinále poradila s druhou nasadenou Bieloruskou Arinou Sabalenkovou 5:7, 6:4, 6:4.

V sobotnom finále sa stretne s Austrálčankou Ashleigh Bartyovou, ktorá v úvodnom semifinále zdolala Nemku Angelique Kerberovú v dvoch setoch.

Prvý set ukončila dvojchyba 

Sabalenková odštartovala zápas čistou hrou, no vlastné podanie si udržala aj Plíšková. Až do stavu 5:5 si hráčky postrážili gemy pri vlastnom servise, hoci najmä Češka si viackrát vypracovala brejkbaly.

Za stavu 5:5 mala Plíšková tri možnosti na zisk servisu súperky, ale nedokázala ich využiť. Napokon si Sabalenková dokázala udržať podanie a následne na zisk prvého setu premenila prvý setbal, ktorý mala v dvanástom geme.

Plíšková nezúročila v prvom sete až osem brejkbalov, Sabalenkovej jediný bol zároveň setbalom a využila ho vďaka dvojchybe českej tenistky.

Som vo finále Wimbledonu, znie to skvele

Plíšková zlomila servis súperky až za stavu 2:2 v druhom sete. Následne sa čistou hrou dostala do vedenia 4:2 a neskôr aj 5:3.

Sabalenková síce pri svojom podaní znížila na 4:5, no servis si aj napriek priebežnému skóre 0:30 v desiatom geme napokon postrážila aj Plíšková a vyrovnala skóre na 1:1 na sety.

Plíšková začala tretie dejstvo brejkom, vďaka ktorému sa po následnej čistej hre dostala do vedenia 2:0. Podobne suverénny gem predviedla aj Bieloruska.

Obe hráčky ponúkli viacero atraktívnych výmen a pri obojstranne úspešných servisoch sa Plíšková priblížila víťazstvu. Sabalenková si za stavu 3:5 aj vďaka dvom esám udržala podanie, ale na obrat už nedosiahla. 

"Som vo finále Wimbledonu, znie to skvele. V minulosti som neprešla ďalej než cez štvrtý zápas. Po prvom sete som bola frustrovaná.

Bolo jasné, že moja súperka bude hrať dobrý tenis a to sa aj potvrdilo. Som však šťastná, že som našla cestu ako vyhrať tento zápas," povedala Plíšková.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Po prvom sete bola frustrovaná, potom Plíšková predviedla obrat