Wimbledon spoznal štyri najlepšie tenistky. Zastúpenie má aj Česko

Simona Halepová na Wimbledone 2019.
Simona Halepová na Wimbledone 2019. (Autor: TASR)
TASR|9. júl 2019 o 15:57

Do semifinále sa prebojovala aj Halepová.

WIMBLEDON. Rumunská tenistka Simona Halepová postúpila vo Wimbledone po druhý raz v kariére do semifinále dvojhry žien. Nasadená sedmička zdolala v utorok vo štvrťfinále za 89 minút Číňanku Šuaj Čang 7:6 (4), 6:1.

Ďalej ide aj vlaňajšia finalistka a držiteľka siedmich trofejí z anglickej trávy Serena Williamsová. V súboji dvoch Američaniek zdolala po tuhom boji za 123 minút Alison Riskeovú v troch setoch 6:4, 4:6 a 6:3.

Halepová proti Svitolinovej

Bývalú svetovú jednotku Halepovú trápila Číňanka len v prvom sete, v druhom triumfovala Rumunka za 29 minút. Účasťou v najlepšej štvorke Halepová zopakuje svoje kariérne maximum z Wimbledonu z roku 2014.

"V prvom sete som o víťazstvo musela tvrdo bojovať. Ale vedela som, že dnes musím hrať tak dobre, ako len viem," citovala slová víťazky agentúra DPA.

Halepová sa v boji o finále stretne s ôsmou nasadenou Jelinou Svitolinovou z Ukrajiny. Svitolinová vo štvrťfinále zastavila prekvapenie tohtoročného turnaja Češku Karolínu Muchovú po setoch 7:5 a 6:4.

Strýcová sa teší na semifinále

Serena Williamsová sa vo Wimbledone prezentovala pred zápasom s Riskeovou 22 esami, proti krajanke ich však zaznamenala až 19.

"Bolo to vydreté víťazstvo. Alison hrala veľmi dobre, vedela, že nemá čo stratiť. To som si však potom uvedomila aj ja a vedela som, že musím hrať svoj tenis," citovala Williamsovej slová agentúra AP.

Tridsaťsedemročná Američanka sa stretne v semifinále s Češkou Barborou Strýcovou, ktorá vo štvrťfinále zdolala devätnástu nasadenú Britku Johannu Kontovú 7:6 (5), 6:1 za 98 minút.

"Som neuveriteľne šťastná, že sa mi podaril takýto úspech. Bol to náročný zápas, musela som byť stále sústredená. Teším sa na semifinále," povedala po zápase Strýcová, ktorá sa prebojovala do svojho prvého grandslamového semifinále.

Wimbledon 2019 - ženy - dvojhra - štvrťfinále

Simona Halepová (7-Rum.) - Šuaj Čang (Čína) 7:6 (4), 6:1

Serena Williamsová (11-USA) - Alison Riskeová (USA) 6:4, 4:6, 6:3

Barbora Strýcová (ČR) - Johanna Kontová (19-V. Brit.) 7:6 (5), 6:1

Jelina Svitolinová (8-Ukr.) - Karolína Muchová (ČR) 7:5, 6:4

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Wimbledon»Wimbledon spoznal štyri najlepšie tenistky. Zastúpenie má aj Česko