Slováci spoznali súperov v prvom kole Wimbledonu, Rybáriková vyzve desiatku

Viktória Kužmová na Roland Garros 2019.
Viktória Kužmová na Roland Garros 2019. (Autor: Christophe Ena - TASR/AP)
TASR|28. jún 2019 o 12:36

Rybáriková nastúpi proti Sobolenkovej.

WIMBLEDON. Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková nastúpi v 1. kole dvojhry na grandslamaovom turnaji vo Wimbledone proti nasadenej desiatke Bieloruske Arine Sobolenkovej.

Viktóriu Kužmovú čaká na úvod Slovinka Polona Hercogová, Anna Karolína Schmiedlová sa stretne s Portoričankou Monicou Puigovou. Rozhodol o tom piatkový žreb.

Martin Kližan si skríži rakety s Francúzom Jeremym Chardym. Jozef Kovalík, ktorý sa dostal do hlavnej súťaže vďaka chránenému renkingu, si zmeria sily s Holanďanom Robinom Haasem.

Na tráve All England Clubu sa nepredstaví najlepšia slovenská singlistka Dominika Cibulková, vlaňajšia štvrťfinalistka sa odhlásila z turnaja pre problémy s achilovkou.

Najvyššie nadsadený hráč v mužskom singli Srb Novak Djokovič odštartuje svoju púť za obhajobou titulu duelom proti Nemcovi Philippovi Kohlschreiberovi.

Druhého nasadeného Švajčiara Rogera Federera otestuje Juhoafričan Lloyd Harris. V semifinále môže grandslamový rekordér naraziť na svojho veľkého rivala Španiela Rafaela Nadala, ktorý je nasadená trojka, hoci vo svetovom rebríčku ATP mu patrí druhá priečka.

Nová ženská svetová jednotka Austrálčanka Ashleigh Bartyová bude mať v prvom kole za súperku Číňanku Saj Saj Čeng, obhajkyni titulu Angelique Kerberovej sa v nemeckom derby postaví do cesty Tatjana Mariová.

Žreb Slovákov - Wimbledon 2019

Dvojhra mužov - 1. kolo

Martin Kližan (SR) - Jérémy Chardy (Fr.), vzájomná bilancia 2:2

Jozef Kovalík (SR) - Robin Haase (Hol.), bilancia 0:1

Dvojhra žien - 1. kolo

Magdaléna Rybáriková (SR) - Arina Sobolenková (Biel.-10), bilancia 0:0

Viktória Kužmová (SR) - Polona Hercogová (Slovin.), bilancia 0:1

Anna Karolína Schmiedlová (SR) - Monica Puigová (Portor.), bilancia 1:3

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Wimbledon»Slováci spoznali súperov v prvom kole Wimbledonu, Rybáriková vyzve desiatku