Holdenerovej sa vôbec nedarí. Pri páde v Kronplatzi si porezala tvár

Wendy Holdenerová nepríjemne spadla počas obrovského slalomu v Kronplatzi.
Wendy Holdenerová nepríjemne spadla počas obrovského slalomu v Kronplatzi. (Autor: TASR/AP)
SITA|27. jan 2021 o 10:55

Švajčiarka nedokončila tri z posledných štyroch jázd.

BRATISLAVA. Švajčiarska zjazdárka Wendy Holdenerová neprežíva šťastné obdobie na súťažných svahoch. Po treťom mieste v slalome vo Flachau sa v nasledujúcich štyroch pretekoch Svetového pohára dostala do cieľa iba jediný raz.

V Kranjskej Gore obsadila v druhom obrovskom slalome ôsme miesto. Predčasné výpadky zaznamenala v prvom obrovskom slalome v Kranjskej Gore, v super-G v Crans Montane a zatiaľ naposledy aj v obrovskom slalome v Kronplatzi.

Po chybe na vonkajšej lyži neudržala stabilitu, zišla mimo trate a padla tvárou dopredu na svah.

"Mala som šťastie v nešťastí. Trochu ma bolí hlava a mám aj opuchnutú peru, ktorú museli zašívať. Teraz sa mi vyplatí nosiť rúško," sebaironicky skonštatovala 27-ročná Švajčiarka pre SRF, cituje ju aj nemecký Eurosport.

Svoju reznú ranu na nose okomentovala na Instagrame vtipne slovami: "Mali by ste vidieť toho druhého." Pridala k tomu aj boxerskú rukavicu.

Holdenerovej aktuálne patrí dvanásta priečka v celkovom hodnotení Svetového pohára. Majiteľka 25 pódiových umiestnení, ale ani jedného víťazstva v slalome, je v bojoch o krištáľové glóbusy v najtočivejšej disciplíne na priebežnom piatom mieste.

V obrovskom slalome jej patrí až 24. priečka. Holdenerová je úradujúca majsterka sveta v alpskej kombinácii aj v tímovej súťaži z Aare 2019. Zlato má aj zo súťaže družstiev zo ZOH v Pjongčangu 2018.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Holdenerovej sa vôbec nedarí. Pri páde v Kronplatzi si porezala tvár