Weiss do Španielska, Inter získal práva na kúpu Kucku

Juraj Kucka
Juraj Kucka (Autor: TASR)
SITA|31. aug 2011 o 19:36

V závere prestupového obdobia v hlavných európskych futbalových ligách zmenilo, alebo je blízko k zmene pôsobiska hneď viacero slovenských futbalových reprezentantov.

Najvýznamnejšou udalosťou je dohoda Interu Miláno a FC Janov na predaji 50 percent práv na stredopoliara Juraja Kucku.

DUBLIN.

Najväčším úspechom nielen ostatných rokov je angažovanie Juraja Kucku Interom Miláno. Taliansky veľkoklub získal od FC Janov 50 percent práv na dôrazného bojnického rodáka za 8 miliónov eur a vzdanie sa služieb gólmana Emiliana Viviana.

Bývalý hráč Podbrezovej, Ružomberka a Sparty Praha by mal podľa pôvodnej dohody hosťovať v Janove až do leta 2012, existuje však možnosť, že "nerazzurri" v januári doplatia zvyšných osem miliónov a v tom prípade by sa stredopoliar sťahoval do Milána.

"Som šťastný, že sa to dotiahlo do úspešného konca, a že budem môcť nejaký čas pôsobiť v Interi. Pri každom prestupe je prvou ambíciou presadiť sa do základu. Určite sa dá povedať, že to je splnený sen. Každý hráč sníva o tom, že si zahrá za špičkový klub, či sa do neho aspoň dostane. Zvyšok je vždy otvorený a sčasti to závisí aj od šťastia. Prestup do Interu je pre mňa veľkou motiváciou ďalej na sebe pracovať," uviedol Kucka pre agentúru SITA.

Obranca Peter Pekarík bude v sezóne 2011/2012 ako kmeňový hráč VfL Wolfsburg hosťovať v Kayserispore, turecký klub na neho bude mať následne trojročnú opciu. "Nemecko je určite veľmi kvalitná súťaž, ale pre mňa už nebolo vo Wolfsburgu miesto a Kayserispor je príležitosťou pravidelne nastupovať," nechal sa počuť onedlho 25-ročný pravý obranca.

Na sezónnom hosťovaní sa dohodol aj Vladimír Weiss ml., ktorý po neúspechu rokovaní s Dinamom Kyjev zamieril do Espanyolu Barcelona.

"Hneď ako som sa dozvedel o záujme tohto klubu, nechcel som viac váhať a vynaložil som maximálne úsilie, aby to vyšlo. V Primera División sa hrá iný futbal, než na aký som bol doteraz zvyknutý. Je tam veľa technických hráčov a verím, že sa na španielsku ligu rýchlo prispôsobím a odohrám za klub čo najviac zápasov," reagoval syn kormidelníka slovenského A-mužstva na otázku ohľadne svojho dočasného pôsobiska. Weiss ml. však naďalej patrí Manchestru City.

Jedným z nespokojencov v ekonomickými problémami vážne ohrozenom tureckom MKE Ankaragücü je aj najproduktívnejší kanonier slovenskej reprezentačnej histórie Róbert Vittek. "Verím, že nezostanem v MKE a že ešte v stredu budem poznať definitívnu odpoveď. Snáď budem voľný a odídem," netajil sa "zajačími" úmyslami 29-ročný Bratislavčan.

V stredu zmenil klubovú príslušnosť aj Marek Čech, ktorý z anglického West Bromwichu Albion prestúpil do Trabzonsporu. S tureckým vicemajstrom podpísal trojročnú zmluvu a predstaví sa v skupinovej fáze Ligy majstrov 2011/2012.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov