Vysoká poistka komplikuje angažovanie Crosbyho

SITA|7. okt 2012 o 09:20

Hokejový útočník Sidney Crosby z Pittsburgh Penguins sa zatiaľ do Európy nechystá. V NHL je naďalej lockout a kanadská hviezda čaká na ďalší vývoj situácie.

PITTSBURGH.

"Nadviazali sme kontakt s tímami a ligami v Európe. Ak bude vylúka pokračovať, potom prídu na rad vážnejšie rokovania. V tejto chvíli však nekonáme," povedal pre Shelly Andersonovú z denníka Pittsburgh Post Gazette Crosbyho agent Pat Brisson.

Pri prestupe z Pittsburgh Penguins na starý kontinent môže byť pre záujemcu o Crosbyho najväčším problémom zaplatenie poistky. S "tučniakmi" podpísal v júni kontrakt na 12 rokov na 104,4 milióna dolárov. Podľa Brissona by sa výška poistky mohla pohybovať na úrovni 400 000 dolárov mesačne.

Crosby za posledný rok a pol odohral len 28 stretnutí, ďalšie vystúpenia mu znemožnili otrasy mozgu. Poistku pravdepodobne dokážu uhradiť len bohaté ruské kluby z KHL. Crosbyho láka do Magnitogorska jeho spoluhráč z Pittsburghu Jevgenij Malkin.

"Rád by už hral hokej, najradšej v NHL. Dokáže ho niektorý európsky klub poistiť? Pravdepodobne nie. Kto však vie, čo prinesie budúcnosť?" spýtal sa nedávno prostredníctvom USA Today Brisson.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Vysoká poistka komplikuje angažovanie Crosbyho