Žilina sa po prehre vzdialila líderskej pozícii, Trenčín si výhrou polepšil

Ryan Koolwijk
Ryan Koolwijk (Autor: FB AS TRENČÍN)
TASR|3. nov 2019 o 17:25

Zápas medzi Trenčínom a Žilinou bol jediný v nedeľnom programe.

ŽILINA. Futbalisti AS Trenčín zvíťazili v nedeľňajšom zápase 14. kola Fortuna ligy nad MŠK Žilina 3:0 a poskočili na siedme miesto tabuľky.

Druhá Žilina stráca na vedúci Slovan Bratislava už päť bodov.

Súboj tímov, ktoré sú oba v Žiline doma, začal nešťastne pre hostí už v 1. minúte.

Po súboji Tomiča s Bukarim pri rohovej zástavke ostal za bránkovou čiarou ležať v bolestiach žilinský obranca a s podozrením na zranenie kolena ho odniesli na nosidlách do útrob štadióna.

Trenčania si tak pripísali po stredajšom pohárovom triumfe aj ďalšiu výhru na nulu, tentoraz v lige, keď zvíťazili nad Žilinou 3:0.

Fortuna liga 2019/2020 - 14. kolo - výsledky - nedeľa

AS Trenčín - MŠK Žilina 3:0 (0:0)

Góly: 70. Šulek, 71. Bukari, 87. Roguljič. ŽK: 50. Zubairu, 83. Corryn, 84. Van Kessel, 90.+ Šulek - 90.+ Demiri. Rozhodovali: Smolák - Hrmo, Poláček, 1902 divákov.

Trenčín: Chudý - Šulek, Kleščík, Skovajsa, Julien - Koolwijk - Roguljič, Zubairu - Van Kessel (89. Depetris), Čatakovič (73. Corryn), Bukari (83. Križan)

Žilina: Holec - Tomič (6. Anang), Kaša, Králik, Demiri - Pečovský (73. Fazlagič) - Káčer, Ďuriš - Jánošík (81. Balaj), Boženík, Sluka

Hlasy:

Norbert Hrnčár, tréner Trenčína: "Všetkým bolo jasné, že zápas bude o ofenzíve a veľa zaujímavých situáciách v šestnástkach. V prvom polčase nám v tých, do ktorých sme sa dostali, chýbal väčší pokoj.

Cez polčas sme apelovali práve na to, aby sme boli vo finálnej fáze pokojnejší a riešili ich lepšie. Sme spokojní nielen s výsledkom, ale aj so spôsobom hry. Hrali sme kompaktne, organizovane a na našej strane bola veľká energia a emócia, čo je aj pre mňa veľkým plusom do ďalšej práce a ďalších zápasov."

Jaroslav Kentoš, tréner Žiliny: "Prvý polčas bol obojstranne útočný, boli šance na oboch stranách a zápas bol otvorený. Začiatok druhého polčasu bol z našej strany veľmi dobrý, boli sme silní na lopte a vypracovali sme si miliónovú šancu Boženíkom, ktorú sme nepremenili.

Zápas sa lámal v okamihu, keď súper strelil dva góly v priebehu krátkeho úseku a preklopil ho na svoju stranu. Skúsili sme dať do hry ďalšieho útočníka, ale súper nás do veľkých šancí nepustil."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Žilina sa po prehre vzdialila líderskej pozícii, Trenčín si výhrou polepšil