Výber šéfredaktora: Vezmi loptu, nie "drogy". Inak skončíš v ruskej base

Brittney Grinerová.
Brittney Grinerová. (Autor: SITA/AP)
Boris Vanya|6. aug 2022 o 07:30

Pozrite si zaujímavé články za posledné obdobie na Sportnet.sk vo výbere šéfredaktora.

Športu zdar

a čitateľom Sportnetu zvlášť!

Kto je Brittney Grinerová?

Ešte nedávno poznali jej meno len basketbaloví fanúšikovia, dnes ju spomínajú médiá na celom svete. Američanka Brittney Grinerová patrí k najlepším basketbalistkám na svete.

Podobne, ako viacero jej krajaniek, delila doteraz sezónu na dve časti - zámorskú, kde pôsobila vo WNBA - a európsku, kde viacero kvalitných Američaniek ťahá svoje tímy v Eurolige.

Týždeň pred ruskou inváziou na Ukrajinu priletela Grinerová do Moskvy, aby sa pripojila k špičkovému basketbalovému tímu z Jekaterinburgu.

Na letisku Šeremetevo ju však zadržali, keďže v jej batožine objavili dve náplne s malým množstvom kanabisového oleja (menej ako jeden gram, pozn.).

Grinerová argumentovala, že konopný olej využíva ako medikament (čo neskôr na súde nepriamo potvrdil aj klubový lekár Jekaterinburgu) a v zhone si neuvedomila, že marihuana je v Rusku nelegálna látka.

Po tom, čo Rusi vo februári napadli Ukrajinu, sa proces s Grinerovou stal udalosťou s presahom na medzinárodnú politiku. Basketbalistku tento týždeň v Rusku uznali vinnou "z pašovania drog" a odsúdili ju na 9 rokov väzenia! 

Príbeh Britney Grinnerovej zmapoval reportér Sportnetu Martin Kozinka.

Čítajte: Protestovala proti hymne, teraz prosí národ o pomoc. Kto je Brittney Grinerová?

Minulý týždeň sme sľúbili aj dobré správy a tu sú: 

Mohla byť pokojne len cyklistka alebo len atlétka alebo len plavkyňa, ale nevedela sa vzdať žiadneho z tých ostatných športov. Zuzana Michaličková je športovo založená mladá dáma a jedna z najlepších slovenských triatlonistiek.

A hádam aj účastníčka niektorej z budúcich olympiád. Devätnásťročná Žilinčanka o sebe a svojich cieľoch prezradila viac v rozhovore s Miloslavom Šebelom.

Čítajte: Obdivuje Sagana aj Duffyovú. Michaličková je úspešná v štyroch športoch

Ľadové levy z Kene

V Keni nájdete jedinú ľadovú plochu. Nachádza sa v hlavnom meste Nairobi a je súčasťou hotela Panari. Už niekoľko rokov ju využíva partia nadšencov.

Napriek tomu, že o hokeji nevedeli nič a učili sa sledovaním videí na YouTube, v budúcnosti by sa mohli stať základom kenského reprezentačného mužstva a možno aj druhým účastníkom majstrovstiev sveta z afrického kontinentu.

Ako sa Ľadové levy z Kene dostali do Kanady a ktorá hokejová superstar ich zaskočila návštevou, sa dozviete v texte Šimona Čopa. 

Čítajte: Hokeju v Keni pomohli aj Crosby a MacKinnon

Boris Vanya, šéfredaktor Sportnet.sk

Nechajte si posielať Výber šéfredaktora na e-mail. Aktivujte si odber jedným klikom.

Najčítanejšie
Najnovšie
4 hod
24 hod
7 dní
Nachádzate sa tu:
Domov»Blog»Výber šéfredaktora: Vezmi loptu, nie "drogy". Inak skončíš v ruskej base