Obdivuje Sagana aj Duffyovú. Michaličková je úspešná v štyroch športoch

Zuzana Michaličková.
Zuzana Michaličková. (Autor: archív Z. Michaličkovej)
Miloslav Šebela|4. aug 2022 o 13:40

Mladá Slovenka sa chce dostať na OH v Paríži 2024.

Slovenských titulov má mnoho. Športom žila odmalička a nie len jedným. ZUZANA MICHALIČKOVÁ má úspechy z plávania, cyklistiky, atletiky aj z bežeckého lyžovania. Má slovenské rekordy, medaily z majstrovstiev sveta a Európy.

Vo svete sa začína presadzovať v triatlone. Na Európskom pohári v tomto roku už bola tri razy v top 10. Jej snom je štartovať na olympiáde. "Chcem zabojovať už v kvalifikácii do Paríža," vraví 19-ročná Žilinčanka.

Presadzujete sa v triatlone, ale akým športom ste sa venovali od malička?  

Sme piati súrodenci a odmalička som robila všetky športy, ktorým sa venovali aj oni. Plávanie, cyklistiku, atletiku a bežecké lyžovanie. V mládežníckych kategóriách som bola v podstate v každom aj v reprezentácii. 

To je široký záber. To ste popri cyklistike aj plávali a behali na lyžiach?  

Najskôr som plávala a súrodenci sa venovali cyklistike. No keď som mala voľný víkend, išla som na preteky s nimi a darilo sa mi aj tam. S atletikou to bolo podobné a v zime sme pravidelne chodili na bežky. V cyklistike a v atletike som absolvovala všetky preteky s nimi. 

Ktorý šport vám je najbližší?  

Mám veľmi rada plávanie. Ale keď som v minulosti mala zdravotné problémy a nemohla som byť vo vode, vtedy som zbožňovala cyklistiku.

Keď sme v zime išli na bežky do Kremnice, to bolo tiež perfektné. Ťažko povedať, ktorý šport mi je najbližší. V každom období to bolo niečo iné. Postupne sa to vyvíjalo. Stále som sa venovala všetkým. 

Je ťažké pre vás skĺbiť súťažné priority, keď robíte toľko športov? 

Mohla som byť len cyklistka alebo len atlétka alebo len plavec, ale nevedela som sa vzdať tých ostatných športov. Aj to je dôvod, pre ktorý som si vybrala triatlon.

Vždy rada súťažím. To platí aj o plávaní, aj o atletike. Ale musím teraz viac zvažovať, čo si vyberiem a čo nie, ak chcem v triatlone dosiahnuť istú úroveň. 

Vnímate sa už ako triatlonistka?  

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Obdivuje Sagana aj Duffyovú. Michaličková je úspešná v štyroch športoch