Vstup do jari bude pre nás extrémne dôležitý, tvrdí kapitán Trenčína

Futbalisti AS Trenčín boli suverénom jesennej časti Fortuna ligy.
Futbalisti AS Trenčín boli suverénom jesennej časti Fortuna ligy. (Autor: TASR)
SITA|8. dec 2015 o 18:14

Suverénne ovládli jesennú časť. Futbalisti obhajcu titulu AS Trenčín získali na jeseň toľko bodov, koľko sa od zavedenia súčasného systému žiadnemu tímu získať nepodarilo.

TRENČÍN. Futbalisti úradujúceho slovenského majstra AS Trenčín si aj v tejto sezóne udržiavajú výbornú formu. Zverenci trénerskej dvojice Martin Ševela, Ivan Vrabec prezimujú na čele najvyššej súťaže so sedembodovým náskokom pred druhým v poradí ŠK Slovan Bratislava. Tretia Myjava má po devätnástich odohraných kolách už trinásťbodový odstup od lídra.

Hráči Trenčína prehrali v jesennej časti Fortuna ligy 2015/2016 len jediný raz - pred viac ako dvoma mesiacmi. Dňa 23. septembra v dueli 10. kola podľahli doma vicemajstrovi zo Žiliny 1:4. Potom nasledovalo osem víťazstiev za sebou a v derniére nerozhodný výsledok v novej trnavskej City Arene so Spartakom 1:1.

Jedinú prehru na jeseň uštedrila Trenčínu Žilina.

"Sú to pre mňa zmiešané pocity. Na jednej strane máme dobrú fazónu a darí sa nám víťaziť, na druhej strane sa teším na dovolenku a možnosť venovať sa viac rodine. V každom prípade, chceme si oddýchnuť a potom sa plnohodnotne pripraviť na jarnú časť tejto sezóny," uviedol na klubovom webe kapitán trenčianskeho mužstva Peter Kleščík.

klescik_res.jpg

Peter Klešík (vpravo) nosil v tíme AS Trenčín kapitánsku pásku. FOTO - TASR.

Zisk 48 bodov pre AS je novým jesenným maximom od zavedenia súčasného systému najvyššej slovenskej súťaže v ročníku 2007/2008. Skúsený stopér však vie, že ešte nič nie je rozhodnuté v boji o majstrovský titul, ktorý by chcel Trenčín s určitosťou obhájiť.

Proti najvážnejšiemu rivalovi Slovanu Bratislava absolvujú futbalisti spod Čákovho hradu ešte dve merania síl. Hneď v prvom vystúpení v jarnej časti Fortuna ligy (celkovo v 20. kole) privítajú súpera 27. februára v domácom prostredí a v 31. kole najvyššej súťaže zavítajú 20. mája 2016 na Pasienky.

"Vstup do jari bude pre nás extrémne dôležitý. Môžeme zlomiť sezónu vo svoj prospech," poznamenal dvadsaťsedemročný rodák z Čadce Peter Kleščík.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Vstup do jari bude pre nás extrémne dôležitý, tvrdí kapitán Trenčína