Vonku zbierajú body častejšie ako doma. Do Senice idú s optimizmom

Michalovciam bude v Senici kvôli zraneniu chýbať ofenzívny ťahúň Dimitrios Popovits (vpravo).
Michalovciam bude v Senici kvôli zraneniu chýbať ofenzívny ťahúň Dimitrios Popovits (vpravo). (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|9. nov 2019 o 00:00

Michalovce čaká na Záhorí zápas s tabuľkovým susedom.

MICHALOVCE. Skutočne zaujímavá je štatistika prvoligových futbalistov MFK Zemplín Michalovce z posledných šiestich súbojov. Na domácom trávniku z troch duelov vybojovali iba jeden bod, zatiaľ čo z rovnakej zápasovej porcie na súperových štadiónoch ich získali až päť.

Vyzerá to tak, že žlto-modrým v ostatnom období viac vyhovuje hrať vonku ako pred vlastnými fanúšikmi. Počas tohto víkendu – v sobotu o 17. hodine – budú mať šancu predĺžiť sériu bez prehry u súpera, keď nastúpia na pôde FK Senica.

Na Záhorí to bude šesťbodový súboj, pretože Seničania sú pod Michalovčanmi len vinou horšieho skóre.

Dôležitá bude opäť efektivita

„Je to náš tabuľkový sused, takže kto v tomto zápase uspeje, výrazne si pomôže v boji o prvú šestku,“ začal šéf michalovskej lavičky Anton Šoltis.

Senická forma je v tejto sezóne ako na hojdačke, mužstvo začalo výhrou, potom osem duelov v rade nezabodovalo naplno, následne trikrát zvíťazilo, avšak posledné dva zápasy vyšlo naprázdno.

„Čaká nás nepríjemný súper. Musíme hrať bezchybne v obrane, pretože súper má vpredu niekoľko nebezpečných hráčov, ktorí vedia rozhodnúť zápas. Senica sa tiež snaží hrať ofenzívne, takže priestory na útočenie budeme mať, len ich treba patrične využiť. Verím, že podáme kompaktný výkon, budeme efektívni a na našu stranu sa prikloní aj to povestné šťastíčko,“ uviedol košický rodák.

Čím viac bodov, tým väčšie sebavedomie

V michalovskej výprave, ktorá na opačný kút republiky vyrazila v piatok na pravé poludnie a prenocovala v Starej Turej, okrem dlhodobých rekonvalescentov Diarru a Trusu chýbajú aj zranení Červak, Popovits a chorý Turík.

Potešiteľnou správou však je, že francúzsky krídelník Diarra, ktorý si v prvom zápase sezóny so Žilinou vážne poranil koleno a musel podstúpiť operáciu, sa v najbližších dňoch vráti do metropoly Zemplína. Do zápasového kolotoča v jesennej časti však ešte nezasiahne.

Zemplínčania chcú nadviazať na dobré výkony z predošlých stretnutí. Ako však Šoltis podotkol, tentoraz už urobia všetko pre to, aby pozápasová spokojnosť nebola iba polovičná.

„Potrebujeme už zbierať body. Čím viac ich budeme získavať, tým bude stúpať aj naše sebavedomie. Herný prejav nie je zlý, ale výsledky nás netešia. Do Senice ideme s optimizmom,“ uzavrel debatu Šoltis.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Vonku zbierajú body častejšie ako doma. Do Senice idú s optimizmom