Paňková si vybojovala miestenku do Paríža: Budem oslavovať všade

Zuzana Paňková.
Zuzana Paňková. (Autor: TASR)
TASR|7. okt 2023 o 09:57 (aktualizované 7. okt 2023 o 18:20)

V internej nominácii zdolala Soňu Stanovskú.

BRATISLAVA. Slovenská reprezentantka vo vodnom slalome Zuzana Paňková skončila šiesta v disciplíne C1 vo finále Svetového pohára vo Vaires sur Marne.

Osemnásťročná kanoistka si však postupom medzi najlepšiu dvanástku zaistila miestenku na budúcoročné olympijské hry v Paríži. Víťazstvo a šiesty titul vybojovala Austrálčanka Jessica Foxová.

Slovenka bojovala s vodou v olympijskom kanáli, ale na siedmej bránke urobila prvú chybu. Druhý dotyk prišiel na "šestnástke" a stačilo to na šiestu priečku so stratou 8,48 sekundy na Foxovú.

Austrálčanka predviedla napriek drobným problémom plynulú a svižnú jazdu. Suverénka oboch disciplín zvíťazila o 4,04 sekundy pred Gabrielou Satkovou z Česka. Pódium doplnila Britka Mallory Franklinová.

Paňková zdolala v internej nominácii Soňu Stanovskú, ktorá skončila v semifinále na 14. mieste. Ďalšia Slovenka Emanuela Luknárová v tejto fáze neštartovala, v rozjazdách skončila na 33. pozícii.

"Keď som sa to dozvedela, bola som celá bez seba a ešte stále som. Je to úžasný pocit. Neoslavovala som po jazde, lebo som chcela dobre zajazdiť na finále. Budem oslavovať doma, v škole, jednoducho všade," uviedla Paňková.

S finálovou jazdou bola spokojná:

"V siedmej bráne som sa skoro prevrátila. Boli tam chyby, dotyky bránok ma trochu mrzia, ale bola som už úplne vypnutá a nevládala som, takže s tým ako to bolo, som s ňou spokojná. Takto unavená som na trati ešte nebola."

V Tokiu reprezentovala Slovensko v C1 Monika Škáchová a skončila deviata. Pre zranenie ramena sa však neprebojovala do reprezentácie pre rok 2023 a stratila tak možnosť zabojovať o svoju druhú účasť pod piatimi kruhmi.

Ženská C1 mala v Japonsku premiéru, keď nahradila v olympijskom programe mužskú C2. V nej bratia Peter a Pavol Hochschornerovci získali najcennejšie kovy na troch OH za sebou (2000-2008). V brazílskom Riu de Janeiro (2016) pri olympijskej derniére triumfovali bratranci Ladislav a Peter Škantárovci.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vodné športy»Paňková si vybojovala miestenku do Paríža: Budem oslavovať všade