V polovici trate spravila Luknárová veľkú chybu, aj tak získala medailu

Slovenská reprezentantka vo vodnom slalome Emanuela Luknárová.
Slovenská reprezentantka vo vodnom slalome Emanuela Luknárová. (Autor: TASR)
TASR, SITA|9. júl 2022 o 12:55

Medzi slovenskými kanoistami bol najlepší Ľudovít Macúš.

IVREA. Slovenská reprezentantka vo vodnom slalome Emanuela Luknárová získala bronz na MSJ v talianskej Ivrei v kategórii C1 do 23 rokov.

Nad sily 20-ročnej Slovenky boli len zlatá Talianka Elena Borghiová a strieborná Češka Gabriela Satková. Od najcennejšieho kovu delilo Luknárovú 6,96 s.

Druhá Slovenka v najlepšej desiatke Simona Glejteková finále nedokončila. Soňa Stanovská skončila už v semifinále, v ktorom dosiahla 18. najrýchlejší čas.

"Veľmi sa teším, že sa mi to podarilo na medailu. Pred aj počas jazdy som sa cítila dobre. Bohužiaľ, spravila som veľkú chybu v polovici trate.

Tá ma pravdepodobne stála ešte lepšie umiestnenie, ale medaila sa počíta," povedala Luknárová vo videu pre Slovenskú kanoistiku.

Slovenským kanoistom sa v C1 v kategórii do 23 rokov nedarilo.

Všetci skončili pred bránami finále. Najlepšie si v semifinále počínal Ľudovít Macúš, ktorý obsadil 12. priečku. Juraj Dieška bol šestnásty a Adam Janovčík 28.

V sobotu popoludní v Ivrei o medaily zabojujú aj kajakári a kajakárky v juniorských kategóriách. V nedeľu príde na rad extrémny slalom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vodné športy»V polovici trate spravila Luknárová veľkú chybu, aj tak získala medailu