Po zápase stretol smutného Weissa. Zranenie ho zrejme pripraví o reprezentáciu

Vladimír Weiss v zápase Slovan - Žilina.
Vladimír Weiss v zápase Slovan - Žilina. (Autor: TASR)
Michal Šášky|20. mar 2021 o 18:45

Má problémy s lýtkom.

AKTUALIZOVANÉ o 20:30

BRATISLAVA. Do reprezentácie sa mal vrátiť po dva a pol roku. Ofenzívny stredopoliar Vladimír Weiss si naposledy obliekol slovenský dres ešte v októbri 2018 pod trénerom Jánom Kozákom. 

Po tom, ako trikrát sedel iba na lavičke, reprezentačnú kariéru prerušil a aj vinou zranení sa do národného tímu dlho nevrátil.

Jeho chvíľa mohla prísť na začiatku kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2022, keď sa ocitol v nominácii Štefana Tarkoviča na marcové zápasy s Cyprom, Maltou a Ruskom.

Deň pred zrazom má však Weiss problém. Opora Slovana musela v prvom polčase ligového zápasu proti Žiline nútene striedať.

Okamžite zišiel z trávnika

V úvode zápasu patril Weiss medzi najaktívnejších hráčov. Jeho akcie ale často stroskotali na nepresných a náročných prihrávkach od spoluhráčov.

Úvodná polhodina patrila Slovanu, no za nevyužitú prevahu pykal. V 32. minúte využil Dávid Ďuriš pri ojedinelej akcii Žiliny chybu v obrane domácich a poslal svoj tím do vedenia.

Do nasledujúcej akcie sa už Weiss nezapojil.

Postával pri striedačke, komunikoval s lekármi a trénerom. Nepočkal ani na prerušenie zápasu, zranený si okamžite sadol na lavičku. Následne ho vystriedal Ibrahim Rabiu.

Podľa prvých správ mal mať nakopnuté lýtko, problémy ale môžu byť väčšie.

"Ťažko teraz povedať, aký vážny je jeho zdravotný stav, uvidíme možno o dva-tri dni. Sám žiadal o striedanie, avizoval problém so svalom. Keď som ho videl po zápase, bol z toho sklamaný. Nevyzerá to na malé zranenie," prezradil na tlačovej konferencii tréner Slovana Darko Milanič.

Slovan napokon získal v šlágri 2. kola nadstavbovej časti so Žilinou bod, keď rozhodca Peter Ziemba odpískal v druhom polčase až tri pokutové kopy.

Prvýkrát Slovan vyrovnal v úvode druhého dejstva zásluhou Mohu, čomu predchádzal faul Jakuba Kiwiora na Aleksandra Čavriča. V 63. minúte strelil desiaty gól sezóny Žilinčan David Kurminowski z penalty, ktorú arbiter nariadil po faule Medveděva na Ďuriša.

Kontroverzná situácia prišla v nadstavenom čase, keď Slovan dobýjal bránu Žiliny. Prenikajúceho Medveděva sa rukou dotkol Tibor Slebodník a rodák z Kazachstanu kontakt s protihráčom využil. Vo štvrtej minúte nadstavenia vyrovnal z penalty Rafael Ratao.

Program Slovenska

streda 24. marca:
Cyprus - Slovensko (Nikózia, 20.45)

sobota 27. marca:
Slovensko - Malta (Trnava, 20.45)

utorok 30. marca:
Slovensko - Rusko (Trnava, 20.45)

Ďalší škrt pre Tarkoviča

Ak by Weissa vyradilo zranenie z reprezentácie, pre trénera Tarkoviča by to bola už strata tretieho skúseného hráča.

Pre zranenie bude chýbať kapitán Marek Hamšík, ktorého mal v strede poľa nahradiť práve Weiss.

Po nových prípadoch koronavírusu v tíme Interu Miláno nepríde ani stopér Milan Škriniar.

Zranený je aj mladý brankár Marek Rodák a pre pandemické opatrenia nie je vylúčené, že nebudú môcť pricestovať ani viacerí hráči zo zahraničia.

Už je isté, že Peter Pekarík bude môcť nastúpiť iba na zápas na Cypre a chýbať môžu aj László Bénes či Ondrej Duda, s ktorými sa tiež rátalo na miesto zraneného Hamšíka.

Tarkovič preto možno bude nútený siahnuť medzi náhradníkov, kde na šancu čakajú Erik Sabo z tureckého Rizesporu, Martin Chrien z maďarského Mezőkövesdu či hráč Jablonca Jakub Považanec.

Z aktuálnej nominácie môžu ešte na poste ofenzívneho stredopoliara hrať Albert Rusnák z Real Salt Lake, Matúš Bero z Vitesse, ale aj mladíci Tomáš Suslov z Groningenu či Weissov spoluhráč zo Slovana Dávid Strelec.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Po zápase stretol smutného Weissa. Zranenie ho zrejme pripraví o reprezentáciu