Slovan v závere zachraňoval bod, Ružomberok naplno bodoval prvýkrát od novembra

Zápas ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina.
Zápas ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina. (Zdroj: TASR/Pavel Neubauer)
TASR, SITA|20. mar 2021 o 20:15

Pozrite si výsledky sobotných zápasov Fortuna ligy.

AKTUALIZOVANÉ o 21:12

BRATISLAVA. Úradujúci slovenský futbalový šampión ŠK Slovan Bratislava remizoval v sobotňajšom súboji 2. kola nadstavby o titul Fortuna ligy 2020/2021 doma s MŠK Žilina 2:2, keď oba góly dosiahol z pokutového kopu.

Slovanisti nebodovali naplno v najvyššej domácej futbalovej súťaži po sérii štyroch triumfov. Napriek zaváhaniu je Slovan na čele priebežnej tabuľky s jedenásťbodovým náskokom pred druhou Dunajskou Stredou, ktorá má k dobru nedeľňajší zápas v Trnave.

Žilinčania viedli v Bratislave od 32. minúty gólom Dávida Ďuriša, ihneď po zmene strán však z pokutového kopu vyrovnal Moha. Hostia sa dostali do najtesnejšieho náskoku v 63. minúte po premenenej penalte Dawida Kurminowského, no body sa napokon delili.

V nadstavenom čase druhého polčasu totiž hlavný rozhodca Peter Ziemba posúdil ochotný pád domáceho Jurija Medvedeva v šestnástke ako nedovolený zákrok hosťujúcej defenzívy a z bieleho bodu vyrovnal na konečných 2:2 Rafael Ratao.

Žilina tak síce v Bratislave siahala na tretí triumf za sebou, napokon však získala len bod a v tabuľke FL má na 3. priečke aktuálne 41 bodov.

Na priebežnú štvrtú pozíciu sa v sobotu dostali Zlaté Moravce, ktoré si doma poradili s Trenčínom 1:0 zásluhou vlastného gólu obrancu Ramóna Rodrígueza Da Silvu. Trenčín nebodoval ani v druhom súboji nadstavby o titul a s 28 bodmi je šiesty.

Zápas FK Senica - ŠKF Sereď.
Zápas FK Senica - ŠKF Sereď. (Zdroj: TASR/ Lukáš Grinaj)

V skupine o udržanie sa viac darilo domácim. Senica sa z poslednej 12. priečky posunula na desiate miesto. Na dno klesli Michalovce, ktoré prehrali v Ružomberku 0:2.

Ružomberok vo Fortuna lige bodoval naplno prvýkrát od 28. novembra, odvtedy vo ôsmich zápasoch len tri body za tri remízy.

Iba o skóre pred Michalovcami je na 11. mieste Nitra, ktorá doma nestačila na FK Pohronie a s tímom zo Žiaru nad Hronom prehrala 2:3 napriek tomu, že pod Zoborom viedla 1:0.

Fortuna liga - výsledky

Skupina o 1. - 6. miesto, 2. kolo

ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina 2:2 (0:1)

Góly: 49. Moha (z 11 m), 90.+4. Ratao (z 11 m) - 32. Ďuriš, 63. Kurminowski (z 11 m). Rozhodovali: Ziemba - Štrbo, Jekkel, ŽK: De Kamps, Rabiu, Ratao - Fazlagič, Kiwior, Myslovič, Slebodník, Sluka, bez divákov.

Slovan: Greif - Medveděv, Bajrič, Božikov, Nono (67. Strelec) - de Kamps, Pauschek - Weiss (37. Rabiu), Henty (78. Ožbolt), Moha (78. Daniel) - Čavrič (78. Ratao)

Žilina: Petráš - Anang, Kopas, Kiwior, Sluka - Bičakčjan (69. Slebodník), Fazlagič (46. Myslovič), Gono - Ďuriš (69. Iľko), Jibril (58. Kurminowski), Rusnák (76. Nemčík)

Hlasy po zápase

Darko Milanič, tréner Slovana: "Videli sme pekný zápas. Tím ukázal charakter, vďaka ktorému vybojoval bod v závere zápasu. Celkovo sme si utvorili veľa šancí, niekedy chýbala lepšia finalizácia či lepšie rozhodnutie. Teším sa, že sme si najmä v závere vypracovali dostatok príležitostí a boli dostatočne agresívni. Napokon sme si bod zaslúžili. Musím oceniť aj súpera, Žilina je jediné mužstvo, ktoré nám dalo vo všetkých zápasoch tejto sezóny dva góly a to svedčí o ich sile."

Pavol Staňo, tréner Žiliny: "Pekný zápas s pekným koncom, bohužiaľ nie pre nás. Boli sme dobre pripravení a išli za víťazstvom, prišli sme o to v závere, čo nás mrzí. Na Slovane sa ťažko vyhráva, je to náročný súper. Napriek tomu som hráčom poďakoval za nasadenie a ochotu behať. Dnes toto mladučké mužstvo dokázalo držať krok s majstrom. O to viac ma mrzí koniec zápasu."

FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble - AS Trenčín 1:0 (0:0)

Gól: 64. Ramon (vl.). Rozhodovali: Micheľ - Vorel, Perát, ŽK: Hrnčár, Čögley - Ikoba, Pirinen, bez divákov.

Zlaté Moravce: Chovan - Čögley, Pintér, Menich (25. Moško), Čonka - Hrnčár, Duga, Tóth, Orávik (58. Kovaľ) - Ďubek, Kyziridis (84. Chren)

Trenčín: Kukučka - Ligeon (40. Slávik), Križan, Ramón, Pirinen - El Mahdioui, - Gaži (58. Ghali), Kmeť (70. Tučný), Roguljić, Corryn - Ikoba (70. Letenay)

Hlasy po zápase

Ľuboš Benkovský, tréner Zlatých Moraviec: "Myslím si, že to bol veľmi dobrý zápas, ktorý mal svoju emóciu, pretože obaja súperi chceli vyhrať. Bol to ťažký zápas o jednom góle, ten sme dali my a to rozhodlo. Dnes sme si nevypracovali toľko príležitostí ako v predchádzajúcich stretnutiach, nie celkom dobre nám vychádzala finálna fáza."

Stijn Vreven, tréner Trenčína: "Odohrali sme ťažký zápas na ťažkom teréne. Mojim hráčom nemám čo vyčítať. Mali sme dve dobré šance, no gól sme nedali. Naopak, smoliarsky sme inkasovali. Verím, že v odvete u nás Zlaté Moravce zdoláme."

Skupina o udržanie sa, 2. kolo

FK Senica - ŠKF Sereď 1:0 (0:0)

Gól: 64. Malec. Rozhodovali: Smolák - Ferenc, Borsányi, ŽK: Gallovič, Niarchos - Diaz, Kuník, bez divákov.

FK Senica: Vliegen - Kopečný, Asanovič, Carrilo, Šimčák - Ljubičič - Majdan (78. Guba), Gamboš (69. Gallovič), Piroska (82. Duda), Košťál (82. Niarchose) - Malec

ŠKF Sereď: Yakubu - Kuník, Michalík, Hučko, Slaninka - Machuča (80. Danko), Diaz - Bušnja (71. Potoma), Fábry, Jureškin (85. Mlakar) - Lačný

Hlasy po zápase

Gergely Geri, hlavný tréner ŠKF Sereď: "Bol to typický zápas o záchranu, veľa sa bojovalo. Obe mužstvá si uvedomovali, že to je šesťbodový zápas s minimom šancí. Prvý polčas sme začali zakríknuto, celý týždeň sme sa pripravovali na spôsob hry Senice, niektorí hráči zostali akoby zakríknutí. V druhom polčase sme si vypracovali dve obrovské tutovky, ktoré sme nepremenili. Naopak súper svoju šancu využil, preto dnes odchádzame bez bodov."

Karol Praženica, hlavný tréner FK Senica: "Za víťazstvo sme radi, veľmi si ho vážime. Od začiatku zápasu sme išli za troma bodmi. Prvý polčas sme začali aktívne, mali sme tam viaceré šance, efektivita ale nebola taká, aká by mala byť. Druhý polčas sme išli s cieľom zlomiť zápas vo svoj prospech. Treba povedať, že súper mal v druhom polčase dve dobré šance. V celom zápase sme ale mali viac šancí, víťazstvo sme si zaslúžili."

FC Nitra - FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa 2:3 (1:1)

Gól: 40. Tancík, 88. Franko - 51. a 63. Chvěja, 42. Da Silva (z 11 m). Rozhodovali: Somoláni - Bednár, Roszbeck, ŽK: Mustafič, Šuľa, Tancík - Petrák, lavička FK Pohronie, bez divákov.

FC Nitra: Šípoš - Tancík, Šuľa, Kolčák, Çelebi - Regäsel (66. Käuper), Mustafič - Chobot (46. Mészáros, 76. Pagliuca), Kurt (66. Franko), Kindsvater (46. Šefčík) - Jendrišek

FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: Hrdlička - Štrba, Pavlík (29. Nzeyi), Heurtaux, Petrák (84. Špiriak) - Adamec, Mazan - Blahút, Da Silva, Fadera (90+2. Malle) - Chvěja (84. Galuška)

Hlasy po zápase

Peter Lénart, tréner FC Nitra: "V úvode zápasu sme boli aktívnejší a mali sme viac z hry. Potom súper ukázal svoju kvalitu hlavne v ofenzíve. Problémy nám robili najmä Adler a Fadera. Prvý polčas bol vyrovnaný. Dostali sme sa do vedenia, ale tradične sme rýchlo o vedenie prišli.

Trošku nás to zaskočilo. V druhom polčase sme spravili dve zmeny. Chceli sme hrať aktívne po krídlach, ale po chybe striedajúceho hráča sme dostali gól a potom sme sa 15 až 20 minút z toho neotriasli a súper nás tam jednou pretlačenou loptou potrestal gólom. Efektivita nám robí problém. Niektorí hráči nepochopili, že sa hrá o ligovú príslušnosť a do niektorých súbojov nejdú na doraz a potom sme za to potrestaní."

Jan Kameník, tréner Pohronia: "Do zápasu sme nevstúpili dobre, súper mal viac z hry, bol lepší v pohybe. My sme sa chvíľu hľadali a z našej strany to nebol dobrý úvod. V priebehu prvej polovice okolo 15. minúty sme sa viac dostali do zápasu. Prevaha bola potom trochu viac na našej strane. Snažili sme sa hroziť cez krídelné priestory, ale neboli sme presní vo finálnej fáze.

Paradoxne sme v tomto čase inkasovali po štandardnej situácii, kedy sme loptu nedokázali odvrátiť. Do remízového stavu sme sa dostali, až ked sme premenili penaltu. V druhom polčase sme mali lepší pohyb a boli sme aj efektívni. Eliminovali sme súpera a jeho prechodovú fázu a strhli víťazstvo na svoju stranu. Záver zápasu bol nervózny. V niektorých situáciách sa musíme správať lepšie. Nedovoliť súperovi znížiť, pretože nervozita potom graduje. Myslím si, že sme si dnes tie tri body zaslúžili."

MFK Ružomberok - MFK Zemplín Michalovce 2:0 (0:0)

Góly: 63. Gerec, 78. Kubík. Rozhodovali: Prešinský - Košecký, Gallo, ŽK: Múdry, Kojnok, R. Kružliak, Brenkus, Brenkus - Soler, ČK: 50. Soler po druhej ŽK, bez divákov.

Ružomberok: Červeň - Kojnok (72. Filinský), J. Maslo, Čurma, Mojžiš - Múdry (69. Kochan), Zsigmund, Brenkus (89. Luterán) - Gerec, Regáli (89. Boďa), R. Kružliak (69. Kubík)

Michalovce: Markovič - Siopos (73. Sharani), Soler, Vaško, Vojtko - Bednár, Adekuoroye - Phillips (87. Žofčák), Oshima (87. Neofytidis), Popovits (65. Magda) - Tandir (77. Trusa)

Hlasy po zápase

Marek Sapara, asistent trénera MFK Ružomberok: "Prvý polčas sme boli na tom veľmi zle. Nič z toho, čo sme si prichystali, keď sme chceli byť aj trochu prekvapiví, išli sme aj do zmeny systému, nám nevychádzalo. Michalovce v tejto časti stretnutia boli aktívnejšie, sebavedomejšie. Málo hráčov si dovolilo ísť nad rámec svojej kľudnej zóny.

Museli sme zvýšiť hlas v kabíne, aby si chlapci začali veriť. Hoci do prestávky sme hrali zle, vzadu bolo mužstvo pevné. Druhý polčas sme začali aktívnejšie, z toho pramenila aj červená karta. Už sme si trochu dovolili, boli sme odvážnejší. Keď nás bolo o jedného viac, už sa nám hralo lepšie. Som rád, lebo dosť dlho sme sa trápili, bez víťazstva. Za druhý polčas som hrdý na chlapcov."

Jozef Majoroš, tréner MFK Zemplín Michalovce: "Pre nás to bol smoliarsky zápas. Prvý polčas bol z našej strany dobrý, súpera sme držali na dištanc, hru sme mali pod kontrolou. Len škoda, že v ofenzíve sme boli málo aktívni a agresívni. Zápas ovplyvnila červená karta, štyridsať minút sme hrali o jedného menej. Bohužiaľ, opäť nás na kolená zrazili lacné góly, školácke chyby v defenzíve, kde sme neboli dôrazní a preto sme prehrali."

Priebežná tabuľka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Slovan v závere zachraňoval bod, Ružomberok naplno bodoval prvýkrát od novembra